Jorden bezorgt OJC 5 in slotfase alsnog een punt

01-01-1970
01:00

OJC 5 heeft ternauwernood een punt overgehouden aan de clash met Wilhelmina. Tegen de huidige nummer twee van de competitie stond de ploeg uit Rosmalen lange tijd op achterstand, maar zorgde een afstandsschot van Jorden enkele minuten voor tijd ervoor dat er toch nog gelijkgespeeld werd.

De vorige ontmoeting tussen beide clubs werd gewonnen door OJC en leidde een periode in waarbij het team plotsklaps punten begon te pakken na een matige start aan de competitie. Dit keer zou Wilhelmina, nu spelend op eigen bodem, het de Rosmalenaren waarschijnlijk een stuk moeilijker gaan maken. De vraag was of iedereen klaar was voor deze uitdaging na een lange onderbreking tijdens carnaval.

Het thuisvoordeel van Wilhelmina leek wel een obstakel te worden voor de bezoekers, want de thuisploeg kon rekenen op de aanwezigheid van de harde kern. De tribune was gevuld met grote groepen luidruchtige supporters die luidkeels hun team en favoriete spelers aanmoedigde.

Maar de ervaren spelers van OJC 5 vertrokken geen spier toen zij via de catacomben het veld oplieten en voor het eerst in aanraking kwamen met de fanatieke aanhang van de gele muur. Dat bleek in het eerste gedeelte van de wedstrijd, want OJC had weinig moeite met het spel van hun tegenstander. Het tempo lag erg laag waardoor ze erg makkelijk overeind bleven.

Desondanks bleef het spel van OJC 5 beperkt tot het zo hard, ver en hoog mogelijk wegschoppen van ballen die in de buurt van de zestienmeter kwamen. Toen het Wilhelmina gelukt was toch het strafschopgebied binnen te dringen ging het snel mis. Niels kreeg de bal door zijn lange benen gespeeld en kun zichzelf niet minder breed maken dan hij was. De tegenstander viel erg makkelijk en lokte daarmee een strafschop uit. Deze werd koelbloedig binnengeschoten: 1-0.

OJC was niet in staat met een antwoord te komen voor de rust, wat resulteerde in een 1-0 tussenstand na 45 minuten. Na de onderbreking kwam de ploeg al iets beter voor de dag. Nog steeds was het veel tegenhouden, maar er leek meer dreiging te zijn op de helft van de tegenstander. Lang bleef de kleine achterstand echter nog op het scorebord staan, tot het moment dat de spelers niet meer geloofde in een goed resultaat.

En net op dat moment viel de goal alsnog. Bob zat al niet bepaald goed in de wedstrijd, maar maakte daar in deze situatie goed gebruik van. Toen hij de bal door de lucht naar zich toe kreeg timede hij verkeerd om een schot te lossen, maar perfect om de bal genoeg van richting veranderen zodat deze bij Jorden terecht kwam. Die legde de bal even goed voor zijn linkervoet en haalde daarna verwoestend uit. En omdat de bal precies in de kruising belandde was de doelman absoluut kansloos. Een schitterend schot en een schitterende goal: 1-1.

Na enkele nerveuze minuten besloot de jonge scheidsrechter een einde te maken aan de wedstrijd en was het punt officieel binnen. Een punt dat voelde als een overwinning door het late doelpunt en de sterkte van de tegenstander. Voor volgende week tekenen we ook vast voor een punt, want dan spelen we tegen de koplopers uit Engelen. In eigen huis verwachten we dan uiteraard net zo’n goede sfeer als vandaag bij Wilhelmina!