OJC JO15-2 doet zichzelf tekort in subtopper

01-01-1970
01:00

OJC JO15-2 zit in een dip. Op trainingen blijken veel spelers veel in hun mars te hebben, maar in de wedstrijden komt dat er vervolgens helemaal niet uit. Een zwak punt is de onderlinge coaching, daar is nauwelijks sprake van. Verder wordt er te pas en te onpas gebruik gemaakt van de lange bal. Rustige opbouw van achter uit is de opdracht en het streven, maar iedere keer wordt de bal lukraak naar voren getrapt. Rommelige wedstrijden zijn het gevolg.

Zo ook in de uitwedstrijd tegen Tricht, de ploeg die net boven OJC op de vierde plaats stond. Het begon heel behoorlijk. Zonder Max (C1), Tim en Vincent (vakantie) moest er bij het maken van een opstelling op het middenveld geïmproviseerd worden, maar met name Mika liet zien dat je zo’n klus best aan hem kan overlaten. De bal ging rond en er volgden enkele prachtige kansen. Een doelpunt hing zeker in de lucht, maar ook deze keer kregen de voorwaartsen het niet voor elkaar om te scoren. Langzaam maar zeker slopen er steeds meer slordigheden in het spel. De bal kwam niet meer aan, duels gingen steeds vaker verloren, en de thuisploeg kwam weer terug in de wedstrijd. Over inzet viel niet te klagen, er werd keihard gewerkt, maar de eigen arbeid werd iedere keer weer teniet gedaan door verkeerde keuzes en onnodig balverlies. Gelukkig viel er voor het weer volop aanwezige publiek wel wat te genieten, want er werd strijd geleverd en het was best spannend. En beide ploegen kregen kansen, maar met name OJC liet die vooralsnog onbenut.

Een belangrijke schakel in de amusementswaarde van deze wedstrijd was de scheidsrechter. Hij was niet opgewassen tegen de snelheid van het spel en zeker de helft van wat er gebeurde ontging hem volledig. Beide ploegen hadden daar last van, want wanneer er gefloten werd was het een raadsel aan wie de bal werd toegekend. Vlak voor de rust, in de 30e minuut, kreeg de thuisploeg een dubieuze vrije trap toegekend (zoals ook OJC een aantal ballen mee kreeg waar je grote twijfels bij mocht hebben). Van onderlinge coaching en het eigen inzicht van de spelers om vrijstaande spelers af te stoppen was ook nu geen sprake, want rond de middenlijn kreeg een speler van Tricht de bal aangespeeld en helemaal niemand legde hem een strobreed in de weg: 1-0.

Gelukkig volgde er snel een antwoord. In de 33e minuut zette Claudyo met een slim genomen vrije trap Lex alleen voor de keeper en met een schitterende lob waar de klasse vanaf droop scoorde hij de meer dan verdiende gelijkmaker: 1-1.

Na de rust bleef het spannend. Heel veel strijd, heel veel fouten. Langzaam maar zeker begon OJC weer te domineren. Steeds vaker verschenen de gasten voor het doel van Tricht, maar wist men zich geen raad met de kansen. Achterin werd er maar weinig weggegeven, de verdediging hield keurig stand en wist de bal steeds beter in de ploeg te houden. Er hing een doelpunt in de lucht, zeker toen OJC met vier aanvallers ging spelen omdat er gewoon gewonnen kon gaan worden.

Het liep echter anders, want in de slotfase kwam OJC met 10 man te staan na een terechte rode kaart voor Jonas. Na een verloren duel trapte hij de tegenstander na. Totaal onnodig en juist in een fase dat OJC nog volop mogelijkheden had om de zege in de wacht te slepen. In de slotminuten zat er dus niets anders op dan te proberen het gelijkspel veilig te stellen. Desondanks kreeg OJC nog twee prachtige kansen. Met name de laatste. Marijn werd netjes aangespeeld, won een duel en liep vanaf de rechterkant op de keeper af. Er waren twee mogelijkheden: terugleggen op twee medespelers of zelf schieten. Hij koos voor de middenweg en speelde de bal recht voor het doel, waar niemand van OJC stond. Jammer, want een overwinning zou, ondanks het slordige spel, zeker niet onverdiend zijn geweest. OJC deed zich, zeker niet alleen door die laatste kans, onnodig tekort in de strijd om de vierde plaats.