JO10-1 wint eindelijk weer eens!

01-01-1970
01:00

Vandaag, zaterdag 1 april, speelden de jongens van OJC JO10-1 thuis tegen ODC JO10-1 uit Boxtel. Wie heeft trouwens bedacht dat we in deze regio clubs hebben met de namen OJC, ODC en OSC, deze verslaggever kan het allemaal niet zo goed uit elkaar houden. Hoe dan ook, vandaag speelde dus OJC tegen ODC en het was regenachtig weer. Zoals altijd zijn het alleen de toeschouwers die dat vervelend vinden, onze jongens zijn niet van peperkoek en voetballen gewoon zonder te mopperen, ook als het regent!

De warming –up stond onder leiding van trainer Theo die ondanks eerdere berichtgeving op deze 1 april kerngezond bleek! Om stipt kwart voor tien werd door de altijd consequent en onpartijdig fluitende scheidsrechter Ralph het startsignaal voor deze wedstrijd gegeven. Na drie nipte nederlagen de afgelopen weken, steeds met maar 1 doelpunt verschil, waren onze jongens erop gebrand om weer eens een overwinning te boeken.

Het was daarom mooi om te zien dat OJC goed aan de wedstrijd begon en mooi opbouwend spel liet zien. Na enkele minuten werd een mooie aanval prima afgerond met een schot van Justin, onder het toeziend oog van opa Bert die vandaag na een tijdje afwezigheid weer als vanouds kwam supporteren! Helaas viel kort daarna ook meteen de gelijkmaker na slordig verdedigen van OJC: 1-1.

ODC kwam beter in het spel en vuurde enkele schoten af die mooi werden gestopt door keeper Inze. Na een bijna eigen goal van ODC viel na rommelig uitverdedigen door OJC weer een goal van ODC: 1-2 achterstand! Onze jongens leken nu wel wakker te zijn geschud, want na een mooie combinatie werd de 2-2 gescoord. Met deze gelijke stand gingen we rusten.

De tweede helft werd door onze jongens goed begonnen, een afstandsschot van Jasper werd door de keeper ternauwernood afgeweerd en na een mooie combinatie van Fabian, Ruben, Daan en Thomas werd door Justin net over geschoten. Ondertussen werd achterin hard gewerkt door Kaj en Mats die deze keer een verdedigende rol had gekregen. Een prima aanval met een hard schot van Fabian werd uiteindelijk netjes binnengetikt door onze altijd onvoorspelbare Jasper: 3-2 en OJC weer op voorsprong!

Na een goede corner en alweer een goed schot van Fabian werd de afvallende bal door opnieuw Justin binnengeschoten: 4-2. Met nog een minuut of tien te spelen leek OJC het zo wel goed te vinden, en zoals dat dan gaat, dan valt er een tegengoal: 4-3 en billenknijpen in de laatste minuten.

ODC kreeg geen echte kansen meer en OJC wist nog bijna de voorsprong te vergroten maar Daan wist een fraaie aktie net niet te bekronen met een doelpunt. De eindstand was daarom 4-3, eindelijk weer een overwinning voor OJC.

Deze keer een erg spannende wedstrijd, terecht gewonnen door OJC die het beste van het spel had. Op naar volgende week, Maliskamp uit, altijd lastig………..