JO15-4 knokt zich naar overwinning

01-01-1970
01:00

Zaterdag 8 april 2017. In oktober 2016 speelden we de uitwedstrijd tegen Beerse Boys JO15-1, die toen ongelukkig verloren ging. Vandaag de thuiswedstrijd op kunstgrasveld 5. Behalve de langdurige geblesseerde Nander en Pim die zich ’s ochtends geblesseerd afmeldde, maar verder een complete selectie op deze zonovergoten voorjaars-zaterdag.

De eerste kans is voor Beerse Boys. Slap verdedigen leidt bijna tot een vroege achterstand. Na enkele minuten komen we beter in ons spel. De wedstrijd gaat gelijk op. Na een kwartier spelen wordt Stijn neergelegd en een vrije trap volgt. Roel neemt deze, maar zijn schot wordt door de keeper tot corner gewerkt. De scheidsrechter heeft zijn handen vol aan deze wedstrijd. Veel duw en trekwerk leidt tot veel vrije trappen. De beste kans deze eerste helft is voor OJC. Manu wordt aangespeeld door de mee opgekomen Mats. Manu’s doelpoging wordt gekeerd, maar de bal beland voor de voeten van Matthijs. Zijn poging gaat helaas in het zijnet. Dit had de voorsprong kunnen zijn. Verdedigend staat het vandaag goed. Tijn bijt zich vast in de twee koppen grotere spits van Beerse Boys, die hiermee niet veel ruimte krijgt. En Tom vM en Mart timen telkens goed, waardoor de tegenstander buiten het strafschopgebied blijft. Ruststand 0-0

Sem vervangt Salah, die zich voegt bij een ander OJC team om daar een punt veilig te stellen, en Julius neemt de linksachterpositie in. De tegenstander kwam hier enkele malen gevaarlijk door en Julius kan met zijn snelheid veel corrigerend werk verrichten. Het wedstrijdbeeld is deze tweede helft ongewijzigd. Kleine kansen over en weer, en veel overtredingen. Na verwarring over een toegekende vrije trap, mocht Beerse Boys deze nemen. Een OJC-overtreding leverde een gele kaart op, en 10 minuten tijdstraf. Met z’n tienen moesten we nog meer aan de bak en werd ons doel met afstandsschoten onder vuur genomen. Vaak te hoog of naast, en anders was daar telkens Tom om de bal z’n doel schoon te houden. Nadat we weer met 11 waren, gingen wij ook weer op zoek naar een doelpunt. Rond de 55e minuut zette Koen zich door op de rechterflank, via een een-tweetje met Manu vervolgde hij zijn weg richting strafschopgebied waar hij Gijs kon aanspelen. Gijs vocht zich langs de eerste tegenstander, maar zijn doelpoging werd daarna geblokt door de volgende verdediger. De bal kwam voor de voeten van Roel, die de bal langs de Beerse Boys keeper schoot (1-0). Nog een kwartier te spelen. Beerse Boys bleef het proberen met afstandsschoten, maar was hiermee niet succesvol. De spits werd door Tom geraakt in het strafschopgebied, maar viel wellicht te opzichtig waardoor de scheidsrechter een corner gaf. In de 3e minuut van de blessuretijd ging de allerlaatste doelpoging maar nipt voorlangs. Eindstand 1-0

We hebben vandaag geknokt voor iedere meter, en hiermee de eerste competitie-overwinning na de winterstop behaalt. Donderdag begint ons tweeluik tegen Nevelo JO15-1, en binnen enkele dagen spelen we dan ook nog de kwartfinale van de beker en de competitiewedstrijd tegen kampioenskandidaat Acht JO15-1.