2x tegen Nevelo; beide ploegen een overwinning

01-01-1970
4-2

Donderdag 13/04/2017: Deel 1 van tweeluik tegen Nevelo JO15-1
OJC JO15 4-Nevelo JO15 1 3-2

Om 19.30 uur staan we aan de aftrap voor het tweeluik tegen Nevelo JO15-1. We moeten het vandaag doen zonder Salah, Mats en Nander.

We beginnen slapjes aan de wedstrijd, terwijl Nevelo er bovenop zit. Tel daarbij enkele behendige spelers en je kunt wachten op de openingstreffer van de ploeg uit Oisterwijk. Welgeteld 200 seconden duurt het voor de rechtsbuiten ongehinderd vanaf eigen helft mag opstomen richting Tom. Ondanks dat hij z’n doel verkleinde, wordt de bal keurig in het net gelegd (0-1). We blijven slordig spelen en zijn erg onrustig aan de bal. Na een kwartier spelen komen we beter in het spel, en krijgen ook kansen op de gelijkmaker. Matthijs schiet de bal net over, Manu vindt het zijnet en Gijs de keeper op z’n weg. Een omhaal van Koen had een beter lot verdiend. Toch is het Nevelo dat het volgende doelpunt maakt. In de 30e minuut kan de linksbuiten na een mooie actie de bal voorgeven en de spits, tussen drie OJC’ers in, de bal binnen schieten. Bij rust zal de marge weer een doelpunt zijn, nadat Gijs een minuscuul gaatje vindt, op een assist van Manu. Ruststand 1-2Sem en Matthijs haakten met lichte blessures af. We namen ons voor om ons oude vertrouwde spel te gaan spelen, maar dat pakte anders uit. Nevelo begon weer sterk en zette OJC ROSMALEN JO15-4 onder druk. Zij waren op zoek naar een derde doelpunt. Ondanks een veldoverwicht kregen ze geen 100% kansen. Ook in deze tweede helft kantelde de wedstrijd na een kwartiertje spelen. Tom vM kwam mee op en stuurde Julius de diepte in, hij speelde de bal over de keeper heen maar de bal werd net voor of net over de lijn weggehaald door een Nevelo verdediger. Door het ontbreken van doellijntechnolgie op veld 2 van Sportpark De Groote Wielen zullen we nooit weten of de bal er wel of niet inzat, maar er werd doorgespeeld. Tijn kreeg steeds meer grip op de, weer twee koppen grotere, spits en beet zich vast in ieder duel. Wanneer mogelijk schoof Mart in om het middenveld ondersteuning te geven. In de 55e minuut kon Pim door op de linkerflank. Zijn doelpoging werd door een Nevelo-verdediger met de hand beroerd, waarna de scheidsrechter voor een penalty floot. Gijs ging zelfbewust achte de bal staan en liet de keeper kansloos (2-2). Beide ploegen gingen op jacht naar de winnende treffer. Uit een corner mocht een Nevelo-speler vrij inkoppen, maar de bal ging net langs de (voor ons goede kant van de) paal. Na een nieuwe handsbal, deze keer net buiten het strafschopgebied, mocht Roel de vrije trap nemen. Zijn poging belandde in de muur. In de 61e minuut gaf Mart een dieptepass op Manu. De bal ging over de laatste verdediger heen en Manu was er vandoor. Hij legde de bal af op de mee opgekomen Gijs, die beheerst een hattrick liet aantekenen (3-2). Nevelo ging vol in de aanval, en Stijn ondersteunde het centrale verdedigingsduo. De beste kans was nog voor OJC, toen Manu alleen op de keeper af kon gaan. Met zijn laatste krachten kreeg hij de bal echter niet meer over de uitgekomen keeper heen. Na twee minuten blessuretijd
floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Deel 1 van de tweeluik met Nevelo JO15-1 is gewonnen. 40 uur na afloop van deze gewonnen wedstrijd staan we in Oisterwijk aan de aftrap voor de volgende competitiewedstrijd.

Zaterdag 15/04/2017: Deel 2
Een jaarcompetitie spelen en dan binnen twee dagen twee keer tegen dezelfde tegenstander. Afgelopen donderdag-avond speelde we thuis tegen Nevelo JO15-1 en vandaag de uitwedstrijd. Zonder de zieke Salah en geblesseerde Nander vertrekken we naar Oisterwijk. Ook Pim is geblesseerd, maar is voor noodgevallen wel meegereisd. Het hoofdveld ligt er prachtig bij, en om 13.00 uur fluit de scheidsrechter voor de eerste maal.

We beginnen vandaag in ieder geval scherper dan afgelopen donderdag. De eerste kans, na een mooie combinatie tussen Roel en Gijs, is voor Manu maar zijn doelpoging wordt geblokt. Wat opvalt is dat de tegenstander zich aan ons heeft aangepast, door een andere verdediger op Manu te plaatsen. De eerste kans voor Nevelo is direct raak. In de zesde minuut mag een speler ongehinderd binnenkoppen, uit een strak genomen corner. Daarna switchen Matthijs en Manu van positie. De wind stond hard over het veld, en Nevelo had de wind deze eerste helft vol in de rug. Een tweede doelpunt van Nevelo werd gemaakt in buitenspelpositie en hierdoor terecht afgekeurd. We hadden het lastig, wind tegen, maar krijgen toch enkele kleine kansjes. Nevelo heeft weliswaar meer balbezit, maar komt niet tot grote doelkansen. Na bijna een halfuur spelen, laat OJC ROSMALEN JO15-4 zien dat ze goed kunnen voetballen. Na een knappe verdedigingsactie van Tijn wordt op rechts een aanval opgezet door Sem en Koen. Zij vinden Julius die goed doorzet in het strafschopgebied, waarna Gijs het laatste tikje kan geven. Met deze 1-1 stand gaan we de rust in.

De tweede helft spelen we met de wind mee, en het spel speelt zich dan ook voornamelijk op de helft van de tegenstander af. In minuut 40 wordt een duwfout op Manu bestraft met een penalty. Gijs, die afgelopen donderdag trefzeker was vanaf 11 meter, nam plaats achter de bal. Helaas schoof hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. De wedstrijd kabbelde voort. In de 50e minuut hield Tom ons op de been, door een afstandspoging knap uit de rechterbenedenhoek te halen. Daarna zetten we vol aan. Dat er tussen de 50e en 55e minuut niet gescoord wordt door JO15-4 kan bijna een wonder genoemd worden. Eerst brengt Sem Julius in stelling, die direct schiet, maar de bal wordt knap gered door de Nevelo-keeper. Wellicht had een kort tikje richting onze spits anders uitgepakt. Bij de corner die hierop volgde, was Tom vM heel dicht bij een doelpunt. Daarna kon Manu twee maal aanleggen, maar nadat zijn schot geblokt was, werd de bal overgeschoten. Daarna was het de beurt aan Gijs die op aangeven van Stijn de bal weer net langs de paal schoot. We lieten hier de kans liggen om Nevelo op achterstand te zetten. Je zult altijd zien dat de goals dan aan de andere kant vallen. In de 57e minuut was de behendige linksbuiten even aan de aandacht van Mats ontsnapt. Eenmaal aangekomen bij de zestienmeterlijn liet hij zich slim in de rug lopen. Penalty. Onberispelijk werd deze binnengetrapt (2-1). We waren hierdoor van slag en in de 63e en 64e minuut vielen nummer 3 en 4. De Nevelo-aanvallers werd het ook niet heel lastig gemaakt. Mart was nog tweemaal dicht bij een doelpunt. Tweemaal een vrije trap van zo’n 30 meter, met wind mee geschoten, leverde twee knappe reddingen van de keeper op. Al werd er ook 2x gevlagd voor buitenspel ?!?! Het slotakkoord was dan toch voor OJC. Door het druk blijven zetten, werd het een verdediger van Nevelo teveel en passeerde met een lob zijn eigen keeper. Eindstand 4-2

De tweeluik met Nevelo komt hiermee ten einde. Beide ploegen verdelen de punten. Al had er vandaag voor OJC meer ingezeten. Het volle wedstrijdprogramma gaat maandag a.s. verder met de kwartfinale bekerwedstrijd tegen Maliskamp JO15-1. De derde wedstrijd in vijf dagen, zo vaak hoeven eredivisieploegen niet in actie te komen.