OJC 5 komt terug van achterstand en wint van Beesd

01-01-1970
01:00

OJC 5 heeft een prima prestatie geleverd door uit verslagen toestand de wedstrijd om te buigen en toch te winnen van Beesd. Daardoor eindigt de ploeg nu zeker boven de tegenstander van vandaag in de competitie.

OJC kon geen kampioen worden, geen periodekampioen en kon niet meer degraderen, dus werd er slechts om de eer gespeeld. Voorafgaand werd er dus niet veel over de wedstrijd gesproken, maar ging het vooral om die ene belangrijke vraag: ‘Is Kees al terug?’ De inmiddels bijna legendarische rechtsback van Beesd raakte zoek tijdens de wedstrijd in Beesd en is sindsdien niet meer gezien.

Ook afgelopen zondag was er nog geen spoor te bekennen van de zoekgeraakte speler. Er is een grootschalige zoekactie op touw gezet, maar deze heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. Bij deze wil ik de lezers van het verslag oproepen je ogen open te houden en eventuele tips door te geven.

Ondanks dit nare bericht moest er ook nog gewoon gevoetbald worden. Leider Rob Langeraap had zijn voetbalschoenen weer afgestoft om mee te doen bij het 6e. Het tactisch vernuft dat hij normaliter bracht om het team goed voorbereid de wedstrijd in te sturen werd in de openingsfase node gemist. Het was erg rommelig, vooral aan de kant van Beesd werden de ballen gewoon lukraak het luchtruim in geschoten. Lars dacht een lekkere vrije zondag te hebben door zijn schorsing, maar kwam bedrogen uit. Hij mocht meermaals ballen vanachter het hek of van andere velden halen omdat die van alle kanten weggeschoten werden.

De bezoekers kwamen in de eerste helft verassend op voorsprong. De ploeg speelde verschrikkelijk slecht en creëerde nauwelijks kansen, maar de eerste die ze kregen ging er wel meteen in. De spits kreeg de bal met zijn rug naar de goal aangespeeld, draaide op de rand van de zestienmeter en schoot de bal keurig in de korte hoek: 0-1.

Met de wind in de rug ging OJC nog voor rust op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks enkele goede kansen leek het echter niet te gaan lukken. Tot Jordy Vijverberg de bal vlak voor rust in zijn voeten gespeeld kreeg, niet al te ver van de goal. Hij besloot de doelman te testen met een hard schot van afstand. De reusachtige doelman was absoluut niet in staat om op tijd naar de grond te gaan en wist de schuiver van de OJC’er dus niet te stoppen: 1-1.

Na de rust begon de thuisploeg zoeken naar de voorsprong, maar veel kansen kreeg het niet. Uiteindelijk bood een hoekschop de uitkomst. Bij de tweede paal stond Bob te wachten op de voorzet die zou komen. Hij kwam voor zijn man en verwees de bal met de punt van zijn schoen richting de tweede paal. Daar stond een tegenstander opgesteld met het idee zulke ballen weg te werken, maar dat lukte hem niet. De bal kwam tegen de lat en ging via de speler alsnog het doel in. Bob vond dat hij gescoord had, maar hij was de enige. Hoe dan ook, OJC had de voorsprong waar het al zolang naar op jacht was eindelijk in handen.

De drie punten waren echter nog lang niet binnen. Beesd beraamde een plan om alsnog met minimaal een punt de lange reis naar huis te maken, wat resulteerde in een aardige omsingeling. Het leverde nog enkele gevaarlijke momenten en zelfs behoorlijke kansen op. Vervangend doelman Clark had het nog even erg druk en kon zich enkele keren onderscheiden, vooral met een redding waarbij hij zich volledig moest strekken bij een gevaarlijk schot.

De voorsprong bleef wel behouden, waardoor OJC 5 de drie punten in Rosmalen houdt. Vol goede moed kunnen we nu toeleven naar de laatste wedstrijd van dit jaargang, in en tegen Sint Michielsgestel.