Nieuwsoverzicht

4-1 nederlaag bij Haagse concurrent

In de strijd om aansluiting bij de middenmoot van de 3e divisie B greep OJC ROSMALEN 1 tegen HV & CV Quick aan het kortste einde. In Den Haag werd wat geflatteerd met 4-1 verloren.

Elk jaar wordt Quick geteisterd door kapitaalkrachtige clubs uit de Bollenstreek, die de beste spelers wegkapen. En elk jaar lukt het Quick onder leiding van de zeer ervaren Paul van der Zwaan (die volgend seizoen begint aan zijn tiende jaar als trainer van het eerste team van deze bijzondere omnivereniging) om telkens weer een goed team samen te stellen. Dat bleek ook tegen OJC Rosmalen.

Het eerste kwartier stonden de bezoekers flink onder druk. OJC leek verrast door het geweld van het met energie smijtende, jeugdige, enthousiaste Quick. Na deze hectische openingsfase kreeg OJC echter meer grip op de wedstrijd en het werd, door de sterk spelende spits Job Villevoye, diverse malen dreigend voor de goal van Quick. De wedstrijd kantelde toen de solide defensie van OJC na 20 minuten werd ontmanteld door het uitvallen van Daan van Tooren. Ook hielp het niet mee dat Saad Laazizi, wat achteraf bleek, ziek aan de wedstrijd was begonnen.

Tegenoffensief
Kort na het uitvallen van Daan gleed een OJC-verdediger uit en het stond 1-0. Maar OJC reageerde direct en toen Shaquille Simmons op rechts goed doorging en een voorzet op maat gaf op Villevoye, voorkwam helaas de doelman van Quick met een katachtige reflex de gelijkmaker. Net voor rust stond OJC niet goed en vanuit een verre ingooi en werd de 2-0 gescoord. Weer volgde er een offensief van OJC en in de 45e minuut werd de aansluitingstreffer gescoord door Simmons.

OJC ging met een goed gevoel de kleedkamers in en kwam er vol goede moed uit. Dat goede gevoel duurde slechts twee minuten, want toen kreeg Quick tot ieders verbazing een discutabele strafschop. Na deze mentale tik begon OJC opnieuw aan een offensief en Quick hield tegen en vertraagde het spel. De beste kans was er voor de weer van een blessure teruggekeerde Niels Mulder, die inviel en bijna raak kopte.

Logisch dat er ruimte voor de Quick-aanvallers kwam en doelman Luuk Vogels hield OJC met een prima redding in de wedstrijd. De 4-1 in de 94e minuut was er een voor de statistieken en was geflatteerd.

Ook goed nieuws
Ondanks deze vervelende nederlaag was er ook goed nieuws. Twee jeugdige OJC-talenten, Kay Jansen en Nando Huibers, vielen na rust in. Kay had moeite om zich staande te houden, en dat is ook logisch, maar vooral Nando bewees direct een aanwinst te zijn voor OJC 1. Deze twee talenten worden per direct toegevoegd aan de selectie. Daarnaast maakte zoals gezegd Niels Mulder na maanden van blessureleed weer zijn rentree en hij liet zich positief zien.

Hopelijk is dat zaterdag weer het geval. Dat volgt om 18.00 uur een nieuwe uitdaging, want titelkandidaat Stedoco komt naar De Groote Wielen. Tom Wijkmans en Zija Azizov, die zondag ziek waren, en de geschorsten Bob Zonneberg en Tom Pijnenburg zijn dan weer inzetbaar. Max Kappen zal er zeker niet bij zijn, omdat zijn schouderblessure nog niet helemaal genezen is.

Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.