Bekerdroom OJC 5 nog in leven na knappe overwinning

01-01-1970
01:00

Het is OJC 5 gelukt om meteen de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen. Meestal duurt het even voordat het team op gang is gekomen, maar nu viel het gelijk bij het allereerste duel op de juiste plek. Tegen het op papier sterkere Jong Brabant werd het 3-2.

Al drie weken lang was er volop getraind en een oefenwedstrijd gespeeld. Reeds sinds de aankondiging van het bekerschema keken de supporters reikhalzend uit naar de opening van het officiële seizoen. De wedstrijd tegen de dit jaar in de tweede klasse uitkomende Jong Brabant zou voor een spetterend begin moeten zorgen op het eigen sportpark de Groote Wielen.

Ondanks het vooraf verwachtte krachtsverschil was het juist de thuisploeg die de overhand had. Jong Brabant liet de bal rondgaan maar kon niets uitrichten tegen de goed georganiseerde Rosmalenaren. OJC won bijna alle duels en wist bij balbezit af en toe nog goede combinaties te maken ook.

In dit alles was Bob van groot belang. Hij won ballen en liep met zijn loopvermogen gaten dicht en in. Tot zover de dingen die je van hem verwacht. Want wat hij vandaag ook deed was scoren. Zijn eerste kans ging nog verloren maar even later schoot hij oog in oog met de doelman ijskoud raak. Even later vergrootte hij de voorsprong zelfs. Na een goede aanval over rechts met Marjos en Ruben kreeg Bob de opstuitende bal voor zijn voeten. Met al zijn zelfverzekerdheid die hij had opgebouwd bij het scoren van de eerste goal nam hij de bal vol op zijn slof. De keeper had geen antwoord: 2-0.

Omdat de tegenstander daar vrijwel niets tegenover kon zetten gingen we met een ruime voorsprong de kleedkamer in. Daar kregen we thee geserveerd die opvallend veel op urine leek. Met een of twee suikerklontjes erin smaakte het wel. En een beetje energie konden we wel gebruiken, want het zou een zware tweede helft worden.

Jong Brabant ging namelijk vol aan de bak om de benodigde doelpunten te forceren. Echt veel kansen leverde het ze niet op, terwijl juist aan de andere kant mogelijkheden waren om de score uit te breiden. Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer toch. Een hoge bal werd niet goed verwerkt en kwam pardoes bij de linksbuiten terecht. Die bereikte via enkele OJC-benen de spits, die buitenspel stond. Hij mocht desondanks verder en schoot simpel binnen: 2-1.

De laatste minuten werden daardoor een stuk spannender, vooral ook omdat de thuisploeg steeds meer vrije trappen op gevaarlijke plekken weg ging geven. Vlak voor tijd zorgde één van die vrije trappen voor de gelijkmaker. De organisatie was even zoek toen de bal het zestienmetergebied werd ingeslingerd. Bij de eerste paal viel de bal stil waardoor een zekere paniek ontstond. Door de grote drukte kreeg Jong Brabant de bal er niet in en kreeg OJC de bal niet weg. Niels bood uitkomst. Hij deed een uiterste inspanning de bal weg te werken maar werkte de bal per abuis in het eigen doel: 2-2.

Met nog slechts enkele minuten tot het einde van de wedstrijd moest er iets wonderbaarlijks gebeuren om nog tot een winnaar te komen. Hij stond inmiddels zo’n twintig minuten in het veld maar dat was tot dan toe nog niet opgevallen. Met voorbedachten rade had hij echter het perfecte moment afgewacht om zijn invloed op de wedstrijd uit te oefenen. De gelijkmaker was voor hem het signaal om in actie te komen. Hij ontving de bal op de eigen helft en stuurde enkele tegenstanders het spreekwoordelijke bos in met een lichamelijke schijnbeweging. Hij verspilde daarna geen tijd en stuurde Bob met een weergaloze bal de diepte in. Hij gaf op zijn beurt Marjos de kans. De buitenspeler tikte de bal op typische wijze iets breed voor zichzelf en schoof de bal de goal in: 3-2.

Daarmee stunt OJC 5 tegen de in een klasse hoger spelende tegenstander. Volgende week wordt de uitdaging nog een stapje hoger, dan staat de wedstrijd tegen FC Tilburg op het programma.