beladen duel kent geen winnaar

01-01-1970
01:00

De MO19-1 van dit jaar kun je met recht een vreemdelingen legioen noemen, met speelsters van MO19-1 van vorig jaar MO17-2, MO19-2 van vorig seizoen en 2 speelsters die nieuw zijn afkomstig van Maliskamp en VFC Zwaluw. Na 2 verlies partijen een oefenwedstrijd in Schijndel, en een bekerwedstrijd tegen Wilhelmina, waar de eerste helft redelijk goed was, maar de 2e helft dramatisch en we een flink pak slaag kregen werd er hard getraind om het team klaar te stomen voor de Eerste klasse. Met Emplina, een beker wedstrijd in het vooruitzicht werden de lijnen uitgezet, een week voor deze wedstrijd besloot Christel de overstap te maken naar Emplina in navolging van Eef die aan het einde van het seizoen vertrok richting Empel. Ook hadden 2 speelsters van Emplina de overstap gemaakt naar OJC MO17-1 waardoor deze wedstrijd toch een belaade tintje had.

In aanloop naar de wedstrijd waren we niet oksel fris, Amber had een ongeluk gehad en was afwezig, ook Quinty had nog last van haar blessure. Teven liepen er 2 meiden met ligt blessures maar die wilde deze wedstrijd voor geen goud missen.

De meiden werden naar de warming-up op scherp gezet met de hoop van onze zijde (Hans en Theo) om progressie te zien, en die hebben we gezien.
Het waren de Rood zwarte die het beste uit de startblokken kwamen want na 3 minuten was het een eigen doelpunt van Emplina dat OJC aan de leiding bracht, het was Maudy die over rechts haar verdediger te snel afwas en een strakke voorzet gaf, in eerste instantie dachten wij dat het Asala was die scoorde maar het was een eigen doelpunt. Het was weer Maudy die over rechts de keeper onder vuur nam deze pareerde het schat half waardoor Asala als een duivel uit een doosje de 2-0 in tikte.
In de 25e minuut kwam Emplina terug tot 2-1, het rook naar buitenspel maar er werd niet gevlagd en niet gefloten dus een terecht doelpunt dus. Bij Wilhelmina ging het mis naar een tegen doelpunt dus we hielden ons hart vast, maar de meiden gingen door waar ze gebleven waren, goed combinatie spel en opbouwen van achteruit waar in de 34e minuut een corner volgde die door Jacklyn strak werd voor gegeven waarna Mila de bal vanuit de lucht ineens binnen schoot 3-1. Wat tevens de rust stand was.

In de rust werden de kleine spaarzame foutjes van de 1e helft besproken en werden de meiden gewaarschuwd dat Emplina een tandje gingen bijzetten in de 2e helft en dat gebeurde ook.
Toch waren het de rood zwarte die weer goed uit de startblokken kwamen in de 55e minuut was het Jacklyn (niet echt fit deze wedstrijd) die alleen op de keeper afging maar jammer genoeg miste. In de 60e minuut was het Maudy die de kans liet liggen op de 4-1. Het was dan oom een fout in de verdediging in de 65e minuut die Emplina terug in het zadel bracht en terug kwam naar 3-2. Het waren dan ook 10 bizarre minuten naar deze treffer want van de aftrap kreeg Emplina vrij eenvoudig de bal in bezit en forceerde een corner waar uit Emplina de 3-3 kon maken vrij eenvoudig stond centraal iemand helemaal vrij die kon inkoppen. Nog geen 2 minuten later kreeg Mila een gele kaart die vrij eenvoudig werd gegeven 10 min tijdstraf. Met het overtal kreeg Emplina weer een corner die wederom zwak werd verdedigt en het was 3-4 de Rood Zwarte op achterstand. Terwijl wij dachten dit gaan de Geel Blauwe afstraffen waren het de Rood Zwarten die de kansen kregen het waren Daniek en Jacklyn die de kans op de gelijkmaker kregen maar jammer genoeg miste. Om iets te forceren werd Renate door geschoven naar het middenveld samen met Linda om meer druk uit te oefenen op de verdediging van Emplina die alleen nog maar de lange bal hanteerde. Het waren dan ook deze 2 meiden die aan de basis stonden van de wel verdiende 4-4 Renate worstelde zich door de verdediging maar stranden op de keeper maar in de rebound kon Linda haar verjaardag cadeautje uit pakken.

We hebben veel progressie gezien, een team dat voor elkaar wil vechten en spelers die zich laten zien. Top gedaan meiden