MO11-2 knokt zich naar gelijkspel

01-01-1970
01:00

Na de afgelasting op zaterdag mochten we op woensdag 13 september de inhaal(beker)wedstrijd spelen tegen FC Engelen uit Engelen. De wedstrijd begon om 18.00 uur en we mochten op het hoofdveld van FC Engelen onze kunsten laten zien.

Een dag voor de wedstrijd kregen wij een vervelend telefoontje van de moeder van Lois. Tijdens de gymles op school had Lois haar elleboog gebroken en dit betekende dat ze de komende tijd niet meer zal voetballen. Een hele aderlating voor het team. Bij dit schrijven willen we Lois heel veel beterschap toewensen in haar herstel.
Een tweede afmelding kwam van Eline, die aan het genieten was op een kinderfeestje.
Om het team weer compleet te maken, konden we Lieke aan het team toevoegen. Lieke bedankt voor het meespelen.

Na de overwinning van vorige week waren de speelsters er van overtuigd, dat er een tweede zege in het bekertoernooi geboekt zou worden. Met volle moed werd er begonnen aan de wedstrijd. Het werd al snel duidelijk, dat het vandaag geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. We hadden te maken met een sterke tegenstander. OJC werd meteen onder druk gezet en de verdediging werd op de proef gesteld, maar Esmée, Lena, Daisy en Nova wilden van geen wijken weten. Ook Lieke werd aardig onder schot genomen, maar met hele mooie reddingen kon zij het doel schoonhouden.
Ondanks de druk van de tegenstander probeerde OJC toch te blijven voetballen. Met goed positievoetbal en prima passes konden we af en toe gevaarlijk worden. Het was Quinnty, die een fout in de verdediging van FC Engelen, keihard afstrafte. Zij onderschepte een bal en met een hard schot passeerde zij de keepster. Een mooie opsteker voor het team. De tegenstander bleef de gevaarlijkste ploeg, maar OJC kwam er af en toe gevaarlijk uit. Bieke en Luna waren nog dichtbij een tweede treffer, maar kwamen net kracht te kort om af te ronden. Op het middenveld werkte Chanice zich een slag in de rondte en door de inzet van de speelsters konden we met een 1-0 voorsprong de rust in gaan. Een prima resultaat.

In de rust kregen de speelsters weer de complimenten voor hun inzet. Als zij dit konden volhouden, dan zou er een overwinning erin kunnen zitten. De laatste tips en trucs werden nog even doorgegeven en de speelsters waren klaar voor de tweede helft.
De tweede helft had hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Een sterker FC Engelen en een goed verdedigend OJC. Met kunst en vliegwerk werd het doel schoongehouden. De meiden wilden van geen wijken weten. Uit één van de spaarzame uitvallen was het Luna, die met een fantastisch afstandschot, de 2-0 op het scorebord bracht.
Zou er dan toch een verrassing inzitten vandaag? Langzaam verstreek de tijd, maar vlak voor het eind van de wedstrijd was het FC Engelen, die de aansluittreffer kon maken. Dit was een fikse tegenvaller voor de meiden. Ondanks dat bleven ze hard werken. De tegenstander bleef maar op het doel schieten, maar de verdediging deed haar werk erg goed. Ook de scheidsrechter maakte een aantal dubieuze beslissingen in het voordeel van FC Engelen. Ondanks het harde werken was het toch FC Engelen, die de late gelijkmaker op het scorebord bracht.
Een grote teleurstelling voor de meiden. Zo hard geknokt voor een goed resultaat, maar ze mogen trots op zichzelf zijn. De basis voor het komend seizoen is gelegd met het harde werken en de goede inzet.

Zaterdag spelen we tegen Wilhelmina in Den Bosch. Zij zijn de koploper in de bekerpoule, maar bij een overwinning van ons, gaan wij verder in het bekertoernooi.
Ouders en vaste supporters weer bedankt voor het supporteren. Tot de volgende keer.