OJC10 speelt saaiste wedstrijd ooit

ODC 6
OJC ROSMALEN 10
24-09-2017
0 - 3

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Veroude, Nico
BOXTEL - Op deze zondagochtend waren veldinspecteurs Klooster en Vos al vroeg uit de veren om het kunstgrasveld in Boxtel te inspecteren. "Een mooie menging van polycyclische aromatische koolwaterstoffen en Bisfenol." Met een prettig nazomerzonnetje en een prima kunstgrasveld leken alle omstandigheden aanwezig voor weer een mooie ochtend voor onze chronische onderbetaalde helden van het Tiende.

Na een prachtige warming-up van beide zijden, mochten de tricolores uit Boxtel aftrappen en zo het nieuwe seizoen in de 5e klasse reserve 516 openen. De grote vraag was of deze nieuwkomer het onze roodzwarte pantherae tigres horecae moeilijk zouden kunnen maken. Gelukkig voor onze manschappen bleek al snel gedurende de eerste helft dat Bogaerts rustig op zoek kon naar een pet, zodat hij in de tweede helft niet verblind zou worden door het vrolijk en fanatiek schijnende nazomerzonnetje,

Met een zeer uitgedunde selectie werd zorgvuldig maar zonder haast gezocht naar een opening in de Boxtelse verdediging. Het duurde even voordat Van Zoggel gevonden werd na een opbouw van achteruit waarin de bal eerst 56 keer overgespeeld werd. Van Zoggel vond een kier in de Boxtelse muur en bereikte Van de Bergh. Zijn inzet was echter onvoldoende voor een direct doelpunt, maar de attente Bus bewees niet alleen scherp te zijn in de Zwetser maar ook voor de goal een zekere doelgerichtheid in te kunnen zetten. Een 0-1 stand was ook een terechte weerspiegeling van de krachtverhoudingen. De tricolores uit Boxtel besloten dus ook te berusten in de achterstand en hun verdedigingswerken verder te versterken. Dit gecombineerd met het vast credo van OJC10 (niet meer doen dan strik noodzakelijk) leidde tot een wedstrijd die zich ontspon zonder enige vorm van spanning waarbij onze roodzwarte helden de bal een keer of 483 naar elkaar overgespeeld hebben. Tussendoor wist men Van Zoggel nog 1 keer te vinden die een gespiegelde Bergkamp uitvoerde (dat is dus de bal met effect om de verdediger heen spelen en dan, in tegenstelling tot de wijze waarop Bergkamp dat deed, de speler via dezelfde zijde als de bal de tegenspeler passeren en vervolgens met een lobje de bal over de verbouwereerde keeper in het netje parkeren, want Bergkamp deed dus ongeveer hetzelfde, maar niet precies, want die gaf de bal meer effect, en tegendraads, dus, ik bedoel, dat de bal zeg maar rechts de speler passeert en dat Bergkamp dan er links voor bij gaat, zodat de verdediger helemaal geen idee meer heeft wat er gebeurt, dus dat, maar dan in spiegelbeeld, soort van, euh....) En zo konden onze helden gaan rusten met een terechte 0-2 stand.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft was gebleven. Hierbij deden Visser, Vek, Van Lith en Heurman geregeld een poging om een persoonlijk record 'de bal achterin overspelen' te verbreken. Dit lukte de dappere verdedigers in het totaal 21 keer deze wedstrijd, een prachtige statistiek voor de sterkhouders die de basis vormen voor het succes van het Tiende. Geregeld werd toch het middenveld ingespeeld waarbij Van de Bergh twee keer vrij voor de goal gezet werd. De razendsnelle rechtsbuiten miste vandaag wat scherpte aangezien hij dit verloren was op zaterdagavond ergens in een kroeg waar hij ook spits Van Veghel achter gelaten heeft. Onder het mom 'dat kan ik beter' was het rechtsback Markman die zijn kans schoon zag om de geboden ruimte een keer te benutten. Met een prachtige vuurpijl richting parkeerterrein en een poging waarbij niet de bal maar hijzelf in het netje belande toonde hij zich 5e klasse reserve waardig. Toen niet veel later Mus zijn directe tegenstander het bos in wist te sturen met een subtiele baltoets leek de 0-3 slechts een formaliteit te zijn. Zijn directe tegenstander trok echter aan de laatst mogelijke noodrem waarbij hij Mus het scoren belette, en volgens de uitstekend leidende scheidsrechter was de actie van de Boxtelse rechtsback volledig reglementair en een strafschop bleef dus terecht uit.

In een spaarzame uitval van Boxtel was Bogaerts net bezig zijn petje recht te zetten, was Markman nog bezig zich te bevrijden uit het net van de tegenstander en was Vek net voor de tweede keer in slaap gevallen, zo kon de Boxtels spits de 1-2 binnen tikken en ontschoten Van Keijzerswaard en Vos enkele krachttermen. De nestors van onze onverschrokken pilskoningen winnen graag, maar doen daar liever geen moeite voor. Hun frustratie over het doelpunt van Boxtel was dan ook groot, omdat zonder wisselmogelijkheden dit wel eens kon betekenen dat ze hun best moesten gaan doen en dat is aan beide middenvelders niet echt besteed. Onder indruk van dit machtsvertoon besloot de uitstekend leidende arbiter op aangeven van zijn assistent dat de goal uit buitenspelpositie gescoord werd en dus afgekeurd werd. Niet veel later zag Mus kans om de bal op goal te schieten en citeerde daarbij zijn favoriete musicalsing-a-long: "He's a pin ball wizard, There has got to be a twist, A pin ball wizard, S'got such a supple wrist ". Wat er daarna gebeurde is lastige te beschrijven, maar het eindpunt van de flipperkast was Van Zoggel die de bal onberispelijk afmaakte: 0-3.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en het krachtsverschil duidelijk. Over de afwezigheid van Janissen en Van der Heijden deden deze week al enkele geruchten de rondte. In diverse media wordt gemeld dat er buitenlandse interesse zou zijn uit Griekenland en Duitsland. Teammanager wilde hierop geen commentaar geven. "Wel kan ik melden dat onze scouting bezig is met mogelijke versterking voor de winterstop, ik zeg niks, maar we hebben een type Van Engelen gespot in de kantine en dat is veelbelovend."

16' 0-1 Bus
34' 0-2 Van Zoggel
64' 0-3 Van Zoggel
 

Andere verslagen

Terug naar boven