Overweldigende competitiestart voor OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

In de eerste competitiewedstrijd heeft OJC JO15-2 ook meteen de allereerste zege van het seizoen in de wacht gesleept. ODC JO15-1 werd met 5-1 verslagen en kwam daarmee nog goed weg. In de 12 voorgaande duels, waarin 5 keer werd gelijkgespeeld en 7 keer verloren, was OJC zelden de mindere, integendeel, maar deed het zichzelf steeds tekort door te weinig te scoren.

Nu was het dan eindelijk raak. Vanaf de eerste minuut was OJC veruit de betere ploeg en werd ODC, met oud-OJC'er ...Marijn Blokx in de gelederen, goed vastgezet op de eigen helft. Dat was eigenlijk in 65 van de 70 minuten het spelbeeld.

Al in de 6e minuut werd het 1-0. Tim stuurde een vrije trap naar Max, over de verdediging heen, en die maakte geen fout. Met uitstekend combinatievoetbal werden er diverse kansen gecreëerd, die echter niet in doelpunten werden omgezet. Het was soms moeilijker om te missen dan gewoon binnen te schieten. Daar wisten de bezoekers slechts één schietkans tegenover te stellen. Maar ook in deze wedstrijd liet Jay zien dat hij weer helemaal terug is na zijn blessure. In de slotfase van de eerste helft werd het even wat minder, vanuit de achterhoede ging toen opeens over op het spelen van de lange bal. Voor het fysiek sterke ODC geen probleem, voor de eerstejaars voorhoede van OJC wel.

Gelukkig ging de thuisploeg in de tweede helft weer gewoon voetballen en kansen creëren. Na 5 minuten brak Tim door met een prachtige actie en gaf een voorzet, die door Senn schitterend werd ingekopt. Helaas stond Sven in de weg, maar die tikte de bal toch netjes binnen: 2-0. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Senn nam een hoge bal van achter uit subliem aan, stoomde op richting ODC-doel en speelde Sven aan. Die omspeelde een tegenstander en gaf de bal mee aan Sander die onhoudbaar binnenschoot: 3-0. Maar de koek was nog niet op, want binnen enkele minuten was het weer raak. Na een schitterende steekbal van Lars vd T op Senn werd de goed meegelopen Sven aangespeeld en die bekroonde een sterk gespeelde wedstrijd met opnieuw een spitsendoelpunt: 4-0.

In de 52e minuut stoorde Sven goed bij een hoge bal, waardoor de keeper de bal alleen maar kon tegenhouden. Dylan zag de bal op zich af komen en knalde hem onhoudbaar binnen: 5-0.
OJC vond het welletjes en liet ODC in de slotminuut zelfs tegen scoren, doordat enkele verdedigers meer met andere zaken bezighielden: 5-1.

Een prachtige overwinning na een sterk gespeelde wedstrijd. Dit biedt perspectief.