Verdiende nederlaag voor mat spelend OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

De goede competitieopening van vorige week heeft geen vervolg gekregen bij OJC JO15-2. In de uitwedstrijd tegen Den Dungen JO15-1 was het de thuisploeg die de punten in de wacht sleepte. En dat hadden de bezoekers volkomen aan zichzelf te danken, want de tegendoelpunten waren bijna allemaal het gevolg van onnodig en knullig balverlies. Helaas waren maar liefst 5 spelers niet in staat om (een hele wedstrijd) te spelen, maar gelukkig kon er weer een beroep worden gedaan op JO15-3, deze keer in de persoon van Denzell Evelijn Veere.

OJC begon vlot combinerend aan de wedstrijd, maar na 3 minuten ging het al verkeerd toen een bal veel te zacht werd ingespeeld naar de achterste linie. Een van de snelle Den Dungen aanvallers pikte de bal op en gaf een medespeler de gelegenheid om de 1-0 aan te tekenen. Vervelend zo’n doelpunt, maar eigenlijk niet veel aan de hand want je hebt de hele wedstrijd nog voor je. En OJC zocht opnieuw de aanval. Met af en toe goede combinaties dwong men verscheidene goede kansen af, maar het afwerken, zelfs alleen voor de keeper, was ook in deze wedstrijd het struikelblok. Bovendien werd er erg slordig en mat gespeeld. Vaak zat er veel te weinig snelheid in het spel en met name in de as werd er veel te veel gelopen met de bal. Den Dungen loerde op de fouten en ging met grote inzet de duels in. En ook op dat vlak schoten diverse OJC’ers tekort.
Onnodig lopen met de bal voor het eigen doel leidde in de 25e minuut opnieuw tot balverlies. En weer werd het duel uiteindelijk verloren en deze fout afgestraft: 2-0. Het moet gezegd worden dat OJC het bleef proberen en vooral ook de kansen bleef missen. En het hielp ook niet toen de scheidsrechter een doelpunt van Denzell afkeurde. Dat hij zijn tegenstander vast pakte tijdens een duel was verder door helemaal niemand gezien.

Vlak voor de rust werd het zelfs 3-0 en ook nu was het een weggevertje: lopen met de bal in de verdediging, duel veel te gemakkelijk verliezen, snelle omschakeling tegenstander, kansloze Jay en een doelpunt.

Na de rust kwam OJC beslist sterker uit de kleedkamer en door het inbrengen van Hidde en Lars vd M. werd de druk op de verdediging van Den Dungen verder opgevoerd. En fouten werden er gemaakt, afgestraft nog niet. In de 41e minuut kreeg Den Dungen een vrije trap te nemen op een meter of 25 van het OJC-doel en werd het zelfs nog 4-0.

Het moet gezegd worden, tegenover de matte eerste helft stond een met veel meer strijd gespeelde tweede. Den Dungen werd flink onder druk gezet, de ploeg bezweek daar eigenlijk geregeld ook onder, maar met de kansen deden de OJC’ers veel te weinig.

Pas in de slotfase was het raak.
Op aangeven van Sven scoorde Sander in de 53e minuut de 4-1 en enkele minuten later scoorde Sander opnieuw, nu uit een voorzet van Dylan. Met man en macht werd de aanval gezocht, maar de eindpass was vaak te slordig en het vizier stond nog altijd niet op scherp.

Slotconclusie: OJC voetballend veel sterker, maar niet alle spelers waren bereid de strijd te leveren die nodig is. Het benutten van de kansen was ook in dit duel een groot probleem. En Den Dungen knokte voor iedere meter, ging alle duels aan vol overtuiging en kreeg loon naar werken.