Gehavend JO15-3 heeft geen kind aan Altena JO15-1

01-01-1970
01:00

De competitie kende vandaag haar vervolg met de eerste thuiswedstrijd. We mochten vandaag Altena JO15-1 begroeten. De mannen uit Nieuwendijk waren de competitie begonnen met een kleine nederlaag tegen Emplina. Aan het begin van het seizoen geeft dat echter nog geen enkele indicatie over de kracht van het team. De krappe 0-1 die de JO15-3 tegen GVV had gerealiseerd gaf namelijk ook geen goed beeld van de ware krachtsverhouding. Er was dus geen reden voor onderschatting. Enige zorg was vandaag de personele bezetting. Sterkhouders zoals Lars, Sander, Lex en Denzel waren om afwisselende redenen niet van de partij. Hierdoor werd het team aangevuld met 2 spelers van de JO13-2, te weten Jelte en Sven, die beide een helft zouden spelen.

De wedstrijd begon bijna briljant. Er is nadrukkelijk getraind op voorzetten waarbij spits bij de 1e paal opduikt, de buitenspeler bij de 2e paal aansluit met een middenvelder erachter. En ook exact zo gebeurde het. Job schoot als een duveltje uit een doosje naar de achterlijn. Teun sprintte naar de 1e paal, Niek naar de tweede. Uiteindelijk kwam de bal bij Casper die de goede voorzet inschoot. Daar waar vorig seizoen alle ballen er in vlogen, ging de bal nu echter langs de verkeerde kant van de paal. Op de afronding na een aanval uit het boekje. De JO15-3 hielt niet op met goed voetballen. Altena kreeg geen tijd aan de bal en de JO15-3 domineerde de wedstrijd volledig en speelde de bal gemakkelijk rond. Alle linies speelde sterk. Het wachten was op het eerste doelpunt en dat zou er komen. Het was Niek die vanaf de linkerflank naar binnen draaide en met zijn rechtervoet vanaf 20 meter uithaalde. De uitstekende Nieuwendijkse keeper zag de bal pas toen deze vanuit de kruising in het net lag. In tegenstelling tot vorige week, zou de JO15-3 de wedstrijd nu wel al voor de rust beslissen. Teun scoorde als een echte spits de 2-0 in de rebound van zijn eigen schot. Niet veel later was het Casper die de 3-0 aantekende na een steekpass van diezelfde Teun. Eigenlijk had het vlak voor rust 4-0 moeten staan. Het was linksback Felix die zich zelf vergat te belonen door na een fraaie solo vrij voor de keeper naast te schieten.

In de kleedkamer spraken we af dat we iets zouden gaan doen wat dit jaar nog niet was gelukt, Namelijk het spelen van een goede 2e helft. Alle ingrediënten waren aanwezig. Doelman Tjeu is uitermate betrouwbaar en is een goed coachende keeper. Bart en Bram waren heer en meester als centraal blok. Beide backs Tim en Felix hadden hun vleugelaanvallers in de pocket. Op het middenveld heerste kilometervreter Casper eindelijk weer eens als vanouds, strooide Rens met strakke passen en laat Sergio wekelijks zijn enorme potentieel zien. De voorhoede was gezegend met 2 rappe buitenspelers Niek en Job en een beresterke spits Teun die zijn rol steeds beter gaat invullen. De 2 invallers Sven en Jelte speelde mee of ze nooit anders hadden gedaan! Probleem in de tweede helft was alleen dat te veel mensen te graag een doelpuntje wilde meepikken. Als we het balletje gewoon rond hadden gespeeld waren er wellicht dubbele cijfers op het bord gekomen. Nadat spits Teun de bal in zeer kansrijke positie nog eens op de lat had geschoten, was het laatste man Bram die liet zien hoe het wel moet. Hij scoorde de 4-0 met een afstandsschot. Even later mocht Rens aantreden voor een penalty na een overtreding op Felix. Zijn goed ingeschoten bal werd echter fraai gekeerd door de keeper van Altena. De 5-0 zou er toch komen en was tevens de tweede van de goed spelende Niek. De kers op de taart was voor Jelte. Leuk voor hem dat hij zijn invalbeurt kon opsieren met een doelpunt.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Woudrichem JO15-1. Op dit moment de nummer 1 en 2. Al vroeg op weg naar de eerste topper van het seizoen.