JO17-2 pakt een punt bij Kozakken Boys JO17-1

01-01-1970
01:00

Op 7 oktober stond de 3e wedstrijd van de competitie op het programma. Uit in Werkendam bij Kozakken Boys JO17-1. Waar in 1913 Henry Ford de lopende band uitvond op 7 oktober was het een wedstrijd vandaag met aan de lopende band kansen voor beide elftallen.
Op een lang grasveld was het OJC dat erg goed begon. Na een goede actie van Maikel en een voorzet die volgde was het Simo die de bal verlengde in de verre hoek. Een snelle voorsprong voor de rood-zwarte. Hierna was het OJC dat geduldig wachtte op kansen en die kwamen er ook. Vooraf was er veel gepuzzel naar de basiself in verband met blessures maar was het team wat ontzettend hard werkte voor elkaar. Kozakken Boys met een hoop jongens van buiten Werkendam speelde veel de lange bal op de erg goede buitenspelers. Hieruit volgde vaak een individuele actie en resulteerde in kansen voor de rood-witte, waaronder een bal op de lat. Uiteindelijk was het Jasper die de bal uit een corner binnen tikte en gingen wij met 2-0 rusten.
De tweede helft was een helft waarin OJC mentaal getest werd. Na 5 minuten maakte de gevaarlijke linksbuiten de aansluitingstreffer. Hierna werd het billen knijpen, met de wind in de rug zette Kozakken vol aan op zoek naar de gelijkmaker. OJC werd in de omschakeling gevaarlijk en waren het Joost en Marijn die bijna de 3-1 tegen de touwen schoot. Na een aantal wissels probeerde OJC de overwinning over de streep te trekken. Simo maakte een actie in de 16 en werd naar de grond gewerkt. Tot dan toe goed fluitende leidsman legde de bal niet op de stip. Hierna was het mentaal opbrengen om met zijn alle voor de punten te strijden. 12 minuten voor tijd was het de rechtsback die naar binnen kapte en met links de bal boven in de haak schoot (wederom een wereldgoal). 2 minuten hierna trok Bart aan de noodrem en was het de door het heet gebakende strijd de vrij gemakkelijke rode kaart die volgde.
Hierna was het nog billen knijpen maar was OJC mentaal sterk genoeg om het punt over de streep te trekken.
Uiteindelijk kunnen wij terugkijken op een goede eerste helft en een zware tweede helft. Met 5 uit 3 kunnen we kijken naar een goed begin in de over het algemeen fysieke hoofdklasse. Volgende week mogen we aantreden tegen Engelen en zullen we proberen om het begin een goed vervolg te geven. Hiervoor moeten we gaan proberen om het langer vol te houden met een voorsprong.
Man of the match: Brian Schippers