OJC JO15-3 geeft voetballes in topduel

01-01-1970
01:00

Na 2 relatief eenvoudige zeges in de competitie maakte de JO15-3 zich op voor een zwaarder duel. Immers tegenstander Woudrichem JO15-1 won ook de eerste 2 wedstrijden eenvoudig en had door een beter doelsaldo de eerste plaats in handen. De nummer 1 tegen de nummer 2 zou een strijd moeten worden die er om zou spannen. Hoe anders zou dit echter uitpakken.

De wedstrijd was geprogrammeerd om 10.00 uur 's-ochtends. Aangezien Woudrichem toch een half uurtje rijden is, waren we al vroeg uit de veren. Aangekomen op het mooie sportcomplex bleek er een pijnlijke fout te zijn gemaakt door de staf van het team. Per abuis was de kledingtas van de JO13-3 meegenomen in plaats van de JO15-3. Sergio, Job en Tim vonden dit wel prettig. Maar mannen als Teun, Rens, Bart en Bram wurmde zich in veel te kleine T-shirts. Excuses aan de JO13-3 zijn op zijn plaats. In de kleedkamer kregen we ook nog een positieve verrassing te horen, namelijk dat Sander fit genoeg was om de eerste minuten van het seizoen te gaan maken. De wedstrijd zou gaan beginnen en al gauw bleek het een ongelijke strijd. De eerste 5 minuten bleken de beste minuten van het hele seizoen te zijn. De bal ging in een sneltreinvaart rond. Driehoekjes werden eenvoudig gevonden en niet onbelangrijk alle kansen werden binnen geschoten. Dat was dit seizoen nog wel eens anders geweest. Binnen een minuut had Denzel de bal al snoeihard in de touwen geschopt na een assist van Teun. Na 5 minuten leek Teun vrij voor de keeper te scoren, echter zijn inzet werd gekeerd waardoor de alerte Sergio de rebound binnen schoot. We noteren wel een assist voor Teun. Daarna was het goede voetbal even voorbij. Nadat Woudrichem een vrije kans voor open goal had gemist, werd het niet veel later toch 1-2. Bart en Bram hadden al een tijdje veel ontzag voor de enorm grote spits in Groen-wit. Hij was degene die uiteindelijk in een klutssituatie de eerste tegentreffer van de JO15-3 in dit seizoen binnen schoot. Het zou voor Woudrichem bij deze 2 wapenfeiten blijven. Nog voor de rust werd de marge weer in Rosmalens voordeel naar 2 vergroot. Een splijtende steekpass van Casper zette Niek vrij voor het doel. Niek faalde niet en bepaalde de ruststand op 1-3, mede doordat Teun een vrije kans op 1-4 ongelukkig op zijn scheenbeen kreeg en hierdoor miste.

Een kleine omzetting in de rust waardoor Lars de controle in de achterhoede overnam van Bart, zorgde ervoor dat er in de tweede helft helemaal niets meer te vrezen was van Woudrichem. Zeker niet toen na enkele minuten het middenveld elkaar blindelings vond. Sergio verplaatste het spel via Casper, die bal op zijn beurt fraai mee gaf aan Rens. Deze stak met een paar reuze stappen de vijandige helft over richting doel om vanaf 20 meter doeltreffend uit te halen. Ook bij de 1-5 speelde Casper een rol. Nu coachte hij laatste man Bart naar voren op het moment dat deze na inspeelpass wilde terug keren naar zijn verdedigingen. Dat pakte goed uit want uitgerekend Bart schoot de bal nu strak in de kruising. De 1-6 leek op naam te gaan komen van Teun. Hij deed werkelijk bijna alles goed. Briljante balaanname, mannetje uitspelen en schieten maar. Helaas werd zijn schot gekeerd door de doelman. Nu was Casper er als de kippen bij om de bal met een sliding binnen te glijden. We noteren hiervoor wel de 3e assist van Teun deze wedstrijd. Daarna was het wellicht tijd voor het fraaiste doelpunt van de wedstrijd. Denzel, die eerder aan een rode kaart ontsnapte na een domme reactie, omspeelde zijn man op links. Zijn voorzet vloog voorbij de tweede paal. Sergio bracht de bal na een voortreffelijke balaanname weer voor het doel, waarna Niek de bal achter zijn standbeen langs binnen schoot. Het laatste slotakkoord was voor Bart die als verdediger vandaag 2 maal doel trof. Hiermee was de masterclass tot een einde gekomen. De complimenten waren voor de JO15-3 die zoveel druk op de bal zetten dat de tegenstander geen moment in het spel is gekomen en er nooit een topper van kon maken.