Onnodig verlies JO17-5

01-01-1970
3 - 4

Na het doelpuntrijke duel vorige week in Son, spelen we vandaag weer op ons eigen sportpark. Tegenstander is Nuenen JO17-3. Iedereen is fit en aanwezig, waardoor we vijf wissels hebben. Na het maken van de jaarlijkse teamfoto (voor op de teampagina) trappen we om 14.45 uur af.

De tegenstander zoekt, met de wind vol in de rug, direct de aanval. We komen nauwelijks aan de bal en na zes minuten spelen is de stand al 0 – 2. Ondanks dat we het moeilijk hadden, was het wel onnodig. We hielpen Nuenen aan twee doelpunten door matig en niet scherp te spelen. We moesten dus al snel alle schroom van ons afgooien. Dat ging ons goed af. We lieten de tegenstander, bij wijze van spreken alle hoeken van het veld zien. Voetballend voerden we de boventoon. Dit werd beloond na 14 minuten spelen met de aansluittreffer. Julius werd diep gestuurd, ging beheerst om de keeper heen en tikte de bal binnen (1 – 2). Nu leek Nuenen het spoor even bijster te zijn, en wij profiteerden daarvan. Binnen vier minuten stonden we op voorsprong. Eerst schoot Salah de bal, met een stuit, langs de keeper. Daarna werd Mats op rechts neergelegd en de vrije trap werd genomen door Roel. De bal kwam precies in de loop van Koen, en met een halve volley schoot hij de bal snoeihard binnen. 3 – 2, na 18 minuten voetballen. We bleven daarna goed voetballen. Pim en Mika hielden het veld goed breed en kwamen verschillende keren goed voorbij hun mannetje. Het middenveld met Sem, Stijn en Salah strooide met pass-jes, maar kregen zelf ook kansen. De afstandschoten gingen er echter niet in. Julius raakte geblesseerd en moest zich laten vervangen. Achterin hadden Max, Jip, Tom vM en Lars inmiddels goed grip op de Nuenen-aanvallers. Toch viel na een half uur spelen de gelijkmaker. Een vrije trap op zo’n 20 meter afstand werd naar de linkerbovenhoek geschoten. Tom kwam er nog wel met zijn vingertoppen aan, maar kon de 3 – 3 niet voorkomen. Met deze stand zochten we ook de kleedkamer op.

De tweede helft hadden we ons voorgenomen om de aanval te zoeken. Hierbij gesteund door de wind. Tijn nam nu zijn vertrouwde positie op het veld in. Waar we vorig jaar wel eens melden dat hij 2x in zijn tegenstander kon, was het vandaag wel 3x. De kleinste tegen de grootste speler van het veld. Het leek wel of we het goede voetbal, wat we behoudens de eerste zes minuten in de eerste helft lieten zien, in de kleedkamer hadden achtergelaten. De wedstrijd ging nu gelijk op. Grote vraag was wie er als eerste ging scoren. Na een kwartier spelen stoomde Joppe over links op. Volledig onnodig werd hij neergelegd, waarbij de speler geen enkele kans had om de bal te spelen: geel. En 10 minuten rust aan de kant. We speelden dus even tegen 10 man. We konden hier niet van profiteren. De beste kans was in deze fase voor de Nuenen spits. Hij ging alleen op Tom af, die bleef kijken en kijken. Toen de spits tot op twee meter genaderd was, schoot hij. Maar Tom kon redding brengen. In de 67e minuut verdedigde we te langzaam uit, waardoor een aanvaller met de bal aan de haal kon gaan. Binnen de zestienmetergebied werd hij gevloerd: penalty. Deze werd beheerst binnen geschoten (3 – 4). De laatste tien minuten gooiden we alles op de aanval. Max en Roel waren nog dicht bij, maar scoorden niet. Ook vijf corners in twee minuten tijd bracht ons geen doelpunt. Na twee minuten blessuretijd was de wedstrijd afgelopen.

Helaas, vandaag geen punten. Na een matige start hebben we ons uitstekend hersteld. Jammer genoeg konden we deze goede lijn in de tweede helft niet voortzetten. Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Nieuw Woensel JO17-2; aanvangstijdstip 12.00 uur.