Wondergoals bezorgen OJC 5 in extremis nog een punt

01-01-1970
01:00

Het tweede punt is binnen! In een turbulent duel die onder grote invloed stond van het wisselvallige weer, kwam OJC 5 op miraculeuze wijze langszij. Na een spectaculair slotstuk werd het in Rosmalen 2–2.

Na een teleurstellende start van het seizoen, waarin slechts een schamel puntje werd behaald, was het vertrouwen bij de ploeg langzaam weggesijpeld. Een of meerdere punten zouden dus meer dan welkom zijn tegen de wisselvallige tegenstander van vandaag.

De openingsdagen van de wedstrijd bestond voornamelijk uit het langzaam rond spelen van de bal door CHC. Het tempo was voor de thuisploeg eenvoudig bij te houden, dus bleef het zonder moeite op de been. Hun tegenstander kwam in de eerste helft desondanks op voorsprong.

Dit was gedeeltelijk te danken aan de horizontale luchtdrukverschillen, die meermaals voor stevige windstoten zorgde. Hierdoor waren hoge ballen soms lastig in te schatten, en een van die keren kwam de bal recht in de voeten van de handige linksbuiten terecht. Die had een snelle beweging in huis, en kon daarna eenvoudig afronden: 0-1.

Met die stand gingen beide ploegen ook de kleedkamers in voor de rust. Eenmaal buiten en weer aan de gang brak buiten de metreologische hel los. Waar het in de eerste helft nog was gebleven bij een enkel windstootje, kwamen ze daar in de tweede helft niet meer mee weg. De combinatie van windkracht 10 en een ijzige regen zorgde voor een bijna onbespeelbaar klimaat, waarin normaal voetballen niet mogelijk was.

Toen de zon door begon te komen en de wind wat ging liggen, was het voor OJC 5 tijd voor de spreekwoordelijke onweersbuien. Want net toen het heftige weer ten einde was verdubbelde CHC hun voorsprong. Een snelle aanval leverde de bezoekers de 0-2 op.

Met goede moed zette OJC in de slotfase de achtervolging in. Een goede kans kreeg het toen na een flitsende aanval Jordy Vijverberg kon afdrukken. De doelman had echter een fantastische reflex in huis. Even later hielp hij juist mee aan de 1-2, toen hij veel te ruim voor zijn doel stond. Djoey poogde hem van afstand te verschalken en slaagde hierin, ondanks dat hij uitgleed.

Elke zelfreflecterende keeper zou na een dergelijke fout de rest van de wedstrijd een stapje terug doen en zo dicht mogelijk bij zijn doel blijven. Gelukkig voor de thuisploeg was deze doelman niet zelfreflecterend. Tallie stond voor een vrije trap in de eigen helft klaar achter de bal, en had dit gezien. Zijn trap kwam achter de laatste linie in het strafschopgebied terecht. De twijfel sloeg toe bij de doelman, die met lede ogen moest aanzien hoe de bal langzaam over zijn hoofd boog en in het doel belandde: 2-2.

Vol verbazing stak Tallie voorzichtig zijn beide handen in de lucht, wachtend tot zijn teamgenoten naar hem toekwamen en zich mengde in de vreugde.

En dus is er weer een punt binnen, het tweede al deze competitie. Volgende week proberen we dit aantal weer uit te breiden, dit keer tegen Beesd.