OJC JO17-2 bekert door na 0-6 zege bij FC Engelen

01-01-1970
01:00

Op 21 oktober speelde OJC haar eerste wedstrijd in de volgende ronde van de beker. Wederom werd er afgetrapt tegen Engelen die vorige week nog met een 4-2 nederlaag vertrokken vanaf de Groote Wielen. Waar verrassend genoeg VI de gouden televisiester won in 2011 op 21 oktober was er vandaag een verrassende maar zeker terechte 0-6 overwinning voor OJC.
En waar VI de prijs won blijft de JO17-2 in de race voor de beker.
Waar OJC veel spelers had op andere posities en de verwachting was dat Engelen iets recht wilde zetten was het OJC dat al snel op 1-0 kwam. Na een mooie aanval en goede steekbal op Daan. Kon de speler alleen nog maar naar de grond werken. Pingel. Deze werd onberispelijk raak geschoten door Brian. Helaas viel na 20 minuten Daan uit met een blessure en was het Jasper die hem ging veranderen. Met wind tegen durfde OJC toch erg aanvallend te spelen en dat werpte zijn vruchten af. Vanuit de sterkspelende Maikel werden samen met Marijn veel kansen gecreëerd. Het leverde helaas geen doelpunten op. Door de vele duels op het middenveld en de handige spelers van Engelen werd Tim een aantal keer getest maar tot een doelpunt leidde dit niet.
In de rust was het de zaak om van het JO17-2 syndroom af te stappen. En ineens is daar de ommekeer. Een redelijke eerst helft werd afgewisseld met een erg goede 2e helft. De Jelle Scholts van de JO17-2, Julian zorgde samen met Bart voor de opbouw. Met wind mee reeg OJC de kansen aan elkaar. Na een goede actie was Raúl die de bal niet te missen breed tikte. 2-0. Na wat kleine omzettingen en een geniale actie was het Joost die zijn voeten liet spreken. Hij scoorde in no-time een hattrick. De ene aanval was nog mooier dan de andere. OJC speelde zorgvuldig en wisselde tempo's af. Ondertussen waren Max en David ingevallen en zorgde het voor de nieuwe energie. Engelen raakte gefrustreerd en reageerde dit niet voetballend af. De erg goede aanvoerder maakte veel ''irritante'' overtredingen. De ingevallen David en Jasper lieten zien wat ze hier van vonden. En David beloonde zichzelf daarna met een geweldige vrije trap van 30 meter in de kruising. Hiermee werd de eindstand op 6-0 bepaald.
Eindelijk een goede 2e helft waarin OJC een knappe overwinning boekte tegen de mede hoofdklasser.
Op naar de volgende ronde.
We gaan nu de weken in waarin we deze lijn door moeten zetten. Het 2 helften volhouden is nog steeds de basis waar we naar toe moeten. Nu ook in de competitie! Tevens zullen we voetballend nog meer stappen willen zetten om het iedereen moeilijk te kunnen maken. Na zo'n goede overwinning is het natuurlijk belangrijk door te zetten en niet te makkelijk te gaan denken. Beginnend a.s. zaterdag thuis tegen Madese Boys.
Man of the match: Joost Rensing
#ontwikkeling #progressie #bekeravontuur #opnaardecompetitie #teamsid #gasgeven #nuookindecompetitie?