Lekker even voetballen

Waarom deze titel ?
Naar het debacle van afgelopen zaterdag was het zaak om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en weer eens met plezier te voetballen.
Wetenden dat deze groep meiden lekker kan voetballen, mits ze op hun niveau waren ingedeeld.
Maar we weten al jaren dat er blijkbaar mensen zijn die denken dat ze verstand hebben van voetbal, overal verkondigen dat deze MO19-01 niet het niveau hebben van vorig jaar, maar ze dan wel laten indelen in de hoogte categorie. (Even een kleine frustratie van me afgeschreven).
Vandaag werden voor de wedstrijd de neuzen dezelfde land opgezet, en vertrokken we naar Kerkwijk voor een doordeweekse voetbal avond. Jammer genoeg waren we niet compleet, Mirna (keepster) Maudy, Britt en Nina waren afwezig. Wel hadden we gelukkig versterking bij Daniek keepster van de MO17-2 was deze wedstrijd een goede vervangster net als Esmee van de MO19-02.

Het was een wedstrijd tegen een team uit de 2e klasse een klasse lager dan waar we nu voetballen.
En het was een heerlijke pot die de meiden speelde. Het waren dan ook de Rood Zwarte die als beste uit de start blokken kwamen wat resulteerde in een kop kans in de 5e minuut voor Quinty die de eerste heft zoekende was, want de formatie was omgezet van 4-4-2 naar het ouderwetse 4-3-3.
Het regende halve kansen waar OJC de boventoon in voerde in de 25e min had Assala de 0-1 op de schoen maar het schot miste de finesse om de keeper in problemen te brengen. Het duurde dan ook tot de 32 minuut voor de eerste echte kans van Kerkwijk vanuit een corner werd het doel gemist de bal vloog namelijk net over de lat.

De ruststand was dan ook 0-0.

De 2e helft begon zoals we afsloten met een bovenliggend OJC in de 50e minuut kreeg onze Jacklyn een bevlieging en bracht Esmee in stelling die net iets te zwak inschoot. In de 60e minuut was het Quinty die de kracht miste in haar schot. In de 69e minuut was Kerkwijk dicht bij een doelpunt maar Daniek bracht goed redding Vanuit deze redding was het OJC die opstoomde richt het goed maar was het Assala die jammer genoeg niet tot scoren kwam. Nog geen 2 minuten later was het Jacklyn die maar met voorlangs schoot.maar in de 78 minuut was het dan toch raak naar een voorzet van Daniek kwam Jacklyn in stelling en scoorde de verdiende 0-1.
Maar nog geen 2 minuten later was het Kerkwijk die naar de 1e en enige fout in onze verdediging op gelijke hoogte kwam, iedereen dacht aan buitenspel maar 1 speelster was vergeten mee aan te sluiten en hief hiermee de buitenspelval op. Vlak voor tijd was het Daniek die de 1-1 op het bord hield door een goede redding.

We hadden de overwinning verdiend, maar het was gewoon een lekker wedstrijd waar we het plezier zagen in de ogen van de meiden en de honds trouwe ouders die toch maar weer eens waren mee gereden daarvoor onze dank.

Ook Daniek en Esmee bedankt voor jullie hulp en inzet.