OJC 10 begraaft ambities in Boxtel

Boxtel 6
OJC ROSMALEN 10
05-11-2017
3 - 2

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Alebeek, Martijn van
BOXTEL - Op deze frisse zondagochtend mochten onze chronisch onderbetaalde helden de kicksen onderbinden in het hart van Brabant. In het van oudsher katholieke Boxtel kent men een rijke geschiedenis van spirituele begeleiding voor alle belangrijke transities die een mens in zijn levensweg tegenkomt. Een geschiktere locatie, met het missieklooster van de Witte Paters om de hoek, had vandaag als decor niet gevonden kunnen worden. Aan het einde van de ochtend leken onze immer onverschrokken derde helft musketiers duidelijk rijp voor geestelijke ondersteuning.

Met een vrijwel volledige selectie kon de Don vandaag een beroep doen op al het talent dat OJC10 te bieden heeft. In een buitengewoon aanvallende opstelling werd getracht om al vroeg in de wedstrijd de beslissing te forceren, zodat de punten zakelijk en gedecideerd mee terug konden naar Rosmalen. Het spelbeeld dat zich ontvouwde in de eerste helft kan echter niet naar wens zijn geweest van de gelauwerde succescoach. Een zoekend OJC10 bleek niet in staat om de bal in de ploeg te houden. Een aanvallend Boxtel kon gemakkelijk gebruik maken van de ruimtes die veelvuldig weg gegeven werden door de mannen van OJC10. Een groot raadsel voor het publiek langs de kant was dan ook hoe het kon dat de vorige week nog zo uitstekende voetballende Van de Bergh aan de kant begon. Zijn uitstekende optreden van vorige week werd deze zondagochtend niet door de Don beloont met een basisplek op rechtsback. De balans in het normaal zo vloeiend opererende OJC10 was daarmee totaal zoek.

Toch was er aan werklust geen gebrek en werd het doel van Bogaerts vakkundig verdedigd door onze rood-zwarten. Het lukt Boxtel dan ook niet om het veldoverwicht om te zetten in echt gevaar, maar daar betaalde onze helden wel een zekere prijs voor. Na 20 minuten moest Visser het veld verlaten en niet veel later hield aanvoerder Vos het ook voor gezien. "Als ik achter mijn mannetje aan moet lopen vind ik er helemaal geen klap aan." Aldus de immer inspirerende captain van het Tiende.
Zonder echt te overtuigen wist men in de 30e minuut toch een heuse aanval op te zetten. Van Zoggel (die wel gelooft dat er iets is, maar hij weet niet precies wat, maar zeker niet gelooft in iets links) wist met zijn buitenkant Janissen te bereiken. Deze zag in zijn ooghoek dat de keeper van Boxtel iets te ver uit zijn goal stond. Met nogmaals een buitenkantje rechts werd de bal vakkundig over de rood-witte goalie gelepeld en een onverdiende 0-1 stond op het scorebord. Snel daarna leek Klooster de 0-2 te noteren nadat Van Veghel uit een moeilijke hoek het eens probeerde. De afgeslagen bal was een makkelijke prooi voor de robuuste spits Klooster, maar de uitstekend leidende arbiter bespeurde nattigheid bij deze inzet en besloot het doelpunt niet goed te keuren. Niet veel later was het Van Zoggel die aan de aandacht van de Boxtelse verdediging wist te ontsnappen. Voor de goal stonden maar liefst drie rood-zwarte geheel vrij om de bal in te tikken, maar voor van Zoggel (die door een religieuze fase gaat) is het op dit moment fysiek onmogelijk om iets wat zich links van zijn rechtervoet bevindt waar te nemen. En zo bleef de ruststand 0-1 na de slechtste eerste helft van OJC10 in meer dan een jaar tijd.

In de tweede helft bleek dat Boxtel besloot om nog meer op de aanval te gaan spelen. Ondanks de bemoedigende woorden van teammanager Tutti in de rust, sloeg de paniek al snel toe bij de normaal zo flegmatieke helden van het tiende. In de ogen van Van Keijzerswaard en Vek was de blinde paniek duidelijk zichtbaar en Van Engelen en Van Veghel waren volledig verstijfd door angst. Ook de anders zo betrouwbare Heurman werd geplaagd door een diep geworteld gevoel van onbehagen waardoor zijn directe tegenstander aan zijn aandacht wist te ontsnappen. Deze wist met een uitstekende voorzet een medespeler te bereiken die beheerst wist af te ronden: 1-1.

Even leek er zich een wederopstanding te voltrekken, nadat Van de Bergh met een uitstekende actie de vrijstaande Van Zoggel wist te bereiken, deze vond een gaatje in de Boxtelse defensie en wist spits Van Veghel te bereiken. Deze ronde uitstekend af en binnen 5 minuten wisten de mannen van de Don weer een voorsprong op het scorebord te zetten. De wederopstanding bleek echter slechts een stuiptrekking. De paniek had zich nu meester gemaakt van alle 11 roodzwarten. Boxtel wist hier optimaal van te profiteren door nog twee keer te scoren en met een 3-2 eindstand mochten onze chronische onderbetaalde helden nog in hun handjes knijpen.

Zo konden de kampioensambities voor dit seizoen al vroeg begraven worden in Boxtel. Volgens back Van der Heijden overigens geen enkel probleem: "dit betekent dat we ons dit seizoen al vroeg kunnen focussen op de dingen die er echt toe doen: bier." Aldus de dorstige sterkhouder. Teammanager Tutti wilde niet al te uitgebreid ingaan op het ontbreken van Van Engelen in de spelersbus op de terugweg naar Rosmalen. "Laten we het er op houden dat Van Engelen zijn rust heeft gevonden in 1 van de tuinen van de kloosterbroeders. En het moge duidelijk zijn dat we de komende weken allemaal geestelijke ondersteuning nodig zullen hebben om dit verlies te verwerken."

30' 0-1 Janissen
59' 1-1 Boxtel
63' 1-2 Van Veghel
71' 2-2 Boxtel
79' 2-3 Boxtel
 

Andere verslagen

Terug naar boven