JO17-5 voegt drie punten toe aan totaal

01-01-1970
01:00

Zaterdag 25 november 2017. Wij spelen nog twee competitiewedstrijden in deze najaarscompetitie. Volgende week tegen de tot nu ongeslagen koploper, maar vandaag eerst de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter Best Vooruit JO17-3. Ondanks dat deze ploeg puntloos onderaan staat, mogen we niemand onderschatten. Het is weleens vaker gebleken dat als we niet geconcentreerd een wedstrijd spelen, we deze ook zomaar kunnen verliezen. Max is eerder in de week geblesseerd geraakt, maar komt wel supporteren.

Vanaf het eerste fluitsignaal trekken we ten aanval. Mats stoomt direct op. Dit zorgt in minuut één voor het eerste doelgevaar. Na een combinatie met Mika gaat de doelpoging van Mats maar net over het doel. Een flinke regenbui in het begin van de wedstrijd zorgt ervoor dat, bij een temperatuur van zes graden, het wel erg koud aanvoelt. De ene aanval na de andere volgt op het doel van Best Vooruit. Een schot van Sem wordt gekeerd en Julius passeert wel de keeper maar de bal gaat net naast het doel. Een spaarzame counter van Best Vooruit wordt vakkundig teniet gedaan door de verdedigers Tijn, Lars en Joppe. En wanneer het mogelijk is, ondersteunen zij het middenveld. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar er zal wel gescoord moeten worden. Na een aantal 100% kansen niet verzilverd te hebben, valt na 32 minuten toch ons eerste doelpunt. Tom vM stuurt Stijn op rechts weg, die aangekomen in de hoek van het zestienmetergebied uithaalt. De houdbare bal gaat bij de eerste paal langs de keeper (0-1). Het eerste doelpunt dit seizoen van Stijn. In de 36e minuut krijgen we een vrije trap van de uitstekend leidende scheidsrechter (waar nodig licht hij zijn beslissingen toe en fluit een foutloze wedstrijd). Salah brengt de bal de zestien in, waarna Roel’s poging door de keeper, via de lat, gekeerd wordt maar Stijn zeer attent is om in de rebound de bal tegen het net te schieten (0-2). Toch verkleint Best Vooruit de voorsprong door in de slotminuut bij een counter toe te slaan. Ruststand 1-2.

We gaan in deze tweede helft door met het creëren van kansen. Na twee minuten ligt de bal al in het Best Vooruit doel, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege een overtreding van Salah. Bij de volgende aanval omspeelt Roel in het zestienmetergebied twee verdedigers, maar de derde legt hem neer: strafschop. Salah schiet deze hard binnen (1-3). Op aangeven van Pim scoort Roel in de 56e minuut 1-4. Tussendoor schiet Koen de bal nog tweemaal hoog over. En in minuut 65 wordt Roel door Jip vrij voor de keeper gezet (1-5). De OJC JO17-5 spelers combineren er op los. Met steekpasses, hakjes en een heuse panna kan dat vandaag ook. De tegenstander laat zich ook deze tweede helft maar enkele malen zien op onze speelhelft en de schoten zijn voor Tom geen reden om ongerust te zijn. In de 75e minuut schiet Koen de eindstand op het scoreboard (1-6). Na 80 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde.

Het krachtsverschil was groot, maar wij hebben dat vandaag goed uitgespeeld. Hiermee hebben we weer drie punten toegevoegd aan ons totaal. Volgende week spelen we de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is dan Unitas’59 JO17-4.