Zwaarbevochten zege met zwarte rand voor OJC Rosmalen JO15-2 bij BMC JO15-1

01-01-1970
01:00

Normaal zou je blij moeten zijn met een overwinning, zeker als die tot stand komt na een leuke, stevige pot voetbal. Helaas kreeg de luid bejubelde eindstand een gitzwarte rand, toen na de wedstrijd bleek dat Tony van Mierlo, die door alle tegenslag voor het eerst mee speelde in een competitiewedstrijd, voor de derde keer dit seizoen een botbreuk had opgelopen.

Tegenstander BMC JO15-1 had een fysiek sterke ploeg met daarin enkele spelers die in staat waren de bal snel te verplaatsen naar een razendsnelle aanvaller. Dat was af en toe even billen knijpen, maar langzaam maar zeker kregen de verdedigers steeds meer vat op deze speler. Dat mocht ook wel, want niet alle verdedigers zaten in de beginfase lekker in hun vel. Vervelend dat dat vervolgens werd afgereageerd op medespelers, tegenstanders en alle andere aanwezigen.
Gelukkig ging de knop op juiste om en dat betekende dat er vanaf dat moment veel geconcentreerder werd gespeeld.

De beginfase was zeer zwak. OJC was wel wat sterker, maar de ploeg bleek nauwelijks in staat om de bal fatsoenlijk in de ploeg te houden. Men liep meer tegen dan met elkaar te voetballen en dat had de nodige chaotische taferelen tot gevolg. En natuurlijk gaf dat BMC de gelegenheid om bij vlagen het initiatief naar zich toe te trekken en enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Luuk Vogels te creëren.

Aanvallend speelde OJC niet groots, maar waren er toch enkele mogelijkheden. En de grootste werd afgedwongen in de 25e minuut. Bij een corner sloeg een speler van BMC de bal uit het doel: strafschop. Max echter knalde de bal op de lat, zodat het 0-0 bleef. Dit was echter het sein voor OJC om er een schepje bovenop te doen. De bezoekers trokken de wedstrijd steeds meer naar zich toe, maar het baltempo lag te laag om het de vrij massaal verdedigende thuisploeg al te moeilijk te maken. Dat spits Sven toen wegens ziekte vervangen moest worden hielp ook al niet echt.

Na de rust probeerde BMC de gasten meer onder druk te zetten en dat lukte ook aardig. OJC zocht de aanval, maar deed dat enkele keren te enthousiast, zodat er een aantal gevaarlijke aanvallen van BMC volgden. Dat loonde. In de 43e minuut werd er een doelpunt van BMC nog afgekeurd wegens buitenspel, maar twee minuten later was het wel raak. Op het randje van buitenspel mocht een BMC’er de bal vanaf de linkerkant vrij aannemen en scoren: 1-0.

OJC ging nog meer de aanval zoeken en BMC liet zich iets terugzakken. Met Stijn als extra spits werd het een aantal keren gevaarlijk voor het doel van BMC, met een aantal hoekschoppen als gevolg. In de 55e minuut werd een speler bij een hoekschop vanaf de rechterkant van Sander flink onder druk gezet, waardoor hij de bal achter de eigen doelman werkte: 1-1.

OJC bleef aandringen en in de 63e minuut gaf Luc een schitterende bal bij Tony in de loop. Die hield zijn tegenstander knap achter zich, waarna hij de keeper trachtte te omspelen. Die kwam nogal wild uit en kegelde Tony onderuit. Die overtreding leverde een strafschop op, maar had ook tot gevolg dat Tony opnieuw zijn been brak, vlak onder de oude breuk. Einde seizoen voor deze pechvogel.

Max nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal nu wel binnen: 1-2. De slotfase moest OJC uitspelen met 10 spelers, iedereen was al gewisseld, maar de verdediging hield keurig stand. En dus was de tweede overwinning in deze competitie een feit.