Overtuigende zege van OJC JO15-2 tegen concurrent ODC JO15-1

01-01-1970
01:00

Voor de tweede keer dit seizoen stond er een thuiswedstrijd tegen ODC op het programma. In de eerste ontmoeting tussen beide teams was OJC JO15-2 veruit de betere ploeg en werd er gewonnen met maar liefst 5-1. In de tweede competitieronde stonden beide ploegen samen met Den Dungen op een gedeelde eerste plaats. Het was dus voor beide ploegen van groot belang om in dit onderlinge duel een zege te behalen. OJC miste behalve de geblesseerden, Tim, Tony en Gio, ook nog Mika en Luc wegens vakantie.

Het was erg warm op veld 5 onder invloed van de zon en het kunstgras. Of het daar aan lag is niet duidelijk, maar OJC startte nogal slordig. Het initiatief werd in de beginfase aan de tegenstander gelaten, maar dat leverde nauwelijks gevaarlijke situaties op, want achterin stond het goed en werd het gevaar al in een vroegtijdig stadium in de kiem gesmoord. Langzaam maar zeker begon OJC vat te krijgen op het spel van het fysiek wat sterkere ODC. De bal ging steeds beter rond en de bezoekers, met oud-OJC JO15-2 speler Marijn Blokx in de gelederen, liepen voornamelijk achter de feiten aan tegen de goed combinerende thuisploeg. Er ontstonden enkele mogelijkheden, maar de eerste grote kans werd afgedwongen door een razend knappe actie van Tim Jansen. In de 15e minuut veroverde hij de bal en vervolgens stoomde hij meteen maar door, dwars door de ODC-linies, tot in het strafschopgebied. Daar werd hij onderuit geschoffeld: strafschop. Max nam de verantwoordelijkheid op zich, maar de keeper koos de goede hoek en ranselde de bal uit het doel. Een gemiste buitenkans om de score te openen. Helaas was Tim zo hard terecht gekomen dat hij niet verder kon spelen. Voor hem in de plaats kwam Jop Goossens, speler uit OJC JO14-1, die een goede wedstrijd speelde.

Het verdiende openingsdoelpunt liet niet lang op zich wachten. In de 18e minuut konden de bezoekers de zoveelste goede aanval alleen maar onderbreken door middel van een overtreding op een meter of 20 van het doel. Met een bekeken schuiver langs de muur trapte Sander de bal achter de doelman: 1-0. De bezoekers waren nog niet van deze klap hersteld of de volgende bal lag al in de touwen. Vanuit de achterhoede werd er via Hidde en Jop een aanval opgezet. Max kreeg de bal aangespeeld en speelde de bal na een prima actie naar Sander die voor 2-0 zorgde. OJC had de smaak te pakken en ging meteen op jacht naar het volgende doelpunt. ODC kon alleen nog maar tegenhouden en kwam niet meer aan aanvallen toe. In de 30e minuut werd het 3-0 toen Max een vrije trap van Sander binnenkopte.

Vlak daarna kwamen de bezoekers nog gevaarlijk dicht in de buurt van een tegentreffer, maar met een goede redding wist Luuk Vogels dit gevaar af te wenden.

Van het enorme overwicht van OJC was in het eerste kwartier van de tweede helft nog maar weinig over. De grote voorsprong had tot gevolg dat niet iedereen zich meer met de teamafspraken bezig hield. Met name de opbouw vanuit de laatste linie stokte volledig. Waar Hidde voor de rust heel gedisciplineerd de achterhoede leidde, was daar niets meer van terug te zien. Er werd veel te veel uit de organisatie gelopen en diverse kansloze rushes ondernomen. Dat alles leidde voortdurend tot balverlies en gevaarlijke situaties. Na een matig genomen vrije trap aan de zijkant zocht ODC meteen de aanval en voorkwam Luuk met een schitterende redding een tegentreffer en in de 50e minuut wist er opnieuw een tegenstander door te breken na onnodig balverlies. Hidde wist dit zelf te herstellen, maar wel ten koste van een gele kaart.

Dat was een wake-up call, want na die prent ging iedereen weer doen wat hij moest doen en werd er niets meer weg gegeven. OJC pakte de draad weer op en ging verder waar het voor de rust gebleven was. Het werd voor de ODC-verdedigers weer steeds moeilijker om de thuisploeg van het scoren af te houden en het kwaliteitsverschil werd in de laatste 10 minuten nog verder uitgedrukt in doelpunten. Met een fraaie dieptepass stuurde Hidde in de 58e minuut Sander weg op links. Diens voorzet belandde voorbij de tweede paal bij Dylan, die na het uitspelen van een tegenstander de bal terug legde op Sven. En die wist wel raad met deze kans en scoorde 4-0.

In de slotminuut onderschepte Max de bal op het middenveld, soleerde langs een tegenstander of drie, en gaf ook de keeper het nakijken: 5-0.

In deze stand kwam geen verandering meer. OJC JO15-2 kon opnieuw 3 punten bijschrijven en heeft zich overduidelijk in de strijd om het kampioenschap weten te mengen. Over twee weken uit naar BLC.