01-01-1970
01:00

OJC MO19-1 wint draak van een wedstrijd.

Vandaag stond de topper tegen Nemelaer op het programma, de nummer 2 van de competitie. Als de meiden zouden winnen zouden we de NR1 positie overnemen van onze directe concurrent Nevelo. Nog steeds kampend met veel blessures Nina, Renate en Corinda, Mila en Assala waren net terug van een blessure en bij de warming-up werd besloten dat ze beide konden spelen. Aangevuld met Kim, Britt en Eva (bedankt meiden) konden we een gelijkwaardig elftal op de been brengen.
De meiden werden op scherp gezet en je kon aan de koppies zien dat dit wel een heel belangrijke wedstrijd was. Wij hoopte natuurlijk op het scenario van afgelopen zaterdag dat we meteen in de 1e minuut een stempel zouden zetten. Maar dat liep even anders.

Meteen in de eerste minuut liep het mis in de communicatie waardoor de spit van Nemelaer alleen op Mirna af mocht, maar deze plukte vakkundig de bal van de voeten. En nog geen halve minuut daarna mocht ze weer aan de bak en was het weer onze keepster die de 0 hield, en ze zou uitgroeien tot de man (vrouw) van de wedstrijd. In de 4e minuut waren onze meiden bekomen van de schrik en zag Kim haar bal net naast vliegen, uit deze corner die daarop volgde schoot Cerita net naast. De eerste helft was goed gestart en het zou de helft van OJC worden. In de 13e minuut kreeg Nemelaer nog een kans die naast ging daarna was het OJC die de wedstrijd naar zich toe trok. Want vanuit deze kans was het Kim die de 1-0 scoorde naar een goed lopende combinatie. Nog geen minuut later schoot Quinty op de keepster. In de 18 minuut lukte het haar nog niet om te scoren want ze tikte de bal naast. Maar in de 21 minuut na een voorzet van Maudy pakte ze haar doelpuntje mee 2-0. Daarna was het Nemelaer die veelvuldig op de deur klopte bij de rood zwarte. In de 26e minuut werd er net naast geschoten en in de 27, 31, 33 en 42 was het Mira die haar doel schoon hield met de ene naar de andere redding. Het slotakkoord was voor OJC want wederom een prachtige voorzet en een prachtige aanname van Assala die droog inschoot bracht de rust stand op het bord 3-0

De meiden waren gewaarschuwd dus hoopt wij dat ze in de 2e helft beter bij de les zouden zijn, en weer eens gingen voetballen want dat hadden we de eerste helft niet echt gezien. Het was niet goed wat de meiden lieten zien.

In de 2e helft was het Nemelaer die beter in de wedstrijd zaten want in de 2e minuut was er een overtreding nodig om de snelle counter van Nemelear te stoppen. De vrije trap werd vakkundig ingeschoten maar het was Mirna die wederom aantoonde dat ze in vorm was. Tot de 34 minuut was Nemelaer de boven liggende partij en konden de rood zwarten geen antwoord vinden op hun spel.
11, 16, 26, 28 minuut moest Mirna ons in de wedstrijd houden en dat deed ze ook. Pas in de 34e minuut kreeg OJC weer de overhand het was Quinty die miste. In de 35e minuut werd er op de keepster van Nemelaer geschoten. En in de 37e minuut van de 2e helft kreeg Nemelaer hun goal via de linkerkant kwam hun nr 10 als een duiveltje uit een doosje en verschalkte iedereen 3-1. In de 39e minuut was het Jacklyn die miste, en die had het vandaag moeilijk met haar tegenstander die net zo snel was als haar en die komt ze niet vaak tegen. Kort daarna was het Kim die nog maar net naast schoot. Mirna werd in de 43e minuut nog aan het werk gezet maar tikte de bal uit de uiterste hoek net naast. Het slotakkoord was van Kim die vol op de keeper schoot. Eindstand 3-1 en 3 punten.

Door deze overwinning nemen de Rood Zwarten de koppositie over. Het was dit keer geen hoogstaand voetbal. Maar de meiden hebben wel laten zien dat een vecht wedstrijd ook gewonnen wordt. En grootmeester Johan Cruijf zei eens als je slechte wedstrijden wint wordt je ………. Nog 3 finales want verliezen is geen optie as zaterdag wacht de volgende wedstrijd.