Geslaagd Debuut JO15-3 in 1e Klasse

01-01-1970
01:00

In de winter waren we op toernooi in Etten-Leur. Breaking news. Op voetbal.nl stond definitief het verlossende nieuws dat we na de winterstop zouden mogen debuteren in de 1e klasse. Laaiend enthousiast, maar ook wel gespannen werd dit nieuws door iedereen opgenomen. We wisten niet wat ons te wachten zou staan en hoe we ons zouden gaan manifesteren, maar we hadden er veel zin in. Achteraf kunnen we zeggen dat de jongens onder leiding van Johan Konings het uitstekend hebben gedaan. Hier volgt een klein verslag van de hele leuke en spannende competitie, waar de JO15-3 voor iedereen een geduchte tegenstander bleek te zijn.

Je mag de competitie betitelen als één waar iedereen van iedereen kon winnen. De ene onlogische uitslag volgde de andere op. De 8e plaats waar de JO15-3 uiteindelijk is geëindigd is iets teleurstellend, maar met slechts 1 overwinning meer, waren we keurig 4e geworden. Zo dicht zat het bij elkaar. En die ene overwinning meer had er gemakkelijk ingezeten. In 3 wedstrijden hebben we ons zelf echt te kort gedaan. Pech hadden we dat we op een doordeweekse dag tegen laagvlieger VOAB JO15-2 moesten spelen. Wij hebben de overtuiging dat de tegenstander die avond met een versterkt team speelde, hetgeen jammer is. En er was een onnodige thuis nederlaag tegen Reeshof op veld 2. Die dag wilde de bal er gewoon niet in. De 3e wedstrijd waar we ten minste een punt hadden moeten pakken was bij Uno Animo. Hier hadden we wat pech met de arbitrage. Een doelpunt van ons werd zeer onterecht afgekeurd, en uit een vrije trap die geen vrije trap was scoorde de tegenstander. Hierdoor werd het 0-1 in plaats van 1-0. Met deze "haalbare" 5 punten meer, hadden we zo maar mee kunnen doen voor een plaats in de top-3.

We kwamen bijzonder goed uit de startblokken. Er waren klinkende overwinningen tegen Were-di JO15-1 en Zigo JO15-1 (maar liefst 1-6), waardoor we na 2 wedstrijden even koploper waren. Daarna speelde we de enige kansloze wedstrijd. Uit tegen FC Tilburg JO15-1, waren we duidelijk te veel onder de indruk en kregen we terecht met 4-0 op de broek. de knapste wedstrijd was wellicht de overwinning op "winterkampioen" SvSSS JO15-1 waar geheel verdiend van werd gewonnen.
Ten slotte speelde de JO15-3 nog een belangrijke rol in de titelrace. Door gelijk te spelen tegen de uiteindelijke nummers 2 en 3, respectievelijk RWB JO15-1 (2-2 na een 0-2 voorsprong) en Gudok JO15-1 zullen deze 2 teams waarschijnlijk het gevoel hebben dat ze de titel tegen ons hebben laten liggen. Maar ook deze gelijke spelen waren niet gestolen. Uiteindelijk mochten we in de laatste wedstrijd tegen Rijen JO15-1 spelen. Dit team had 3 punten nodig om definitief kampioen te worden. En anders dan de 5-1 uitslag doet vermoeden, hebben we de tegenstander die dag laten bibberen en hebben ze moeten zweten om de titel binnen te halen. Tot 25 minuten in de 2e helft stond het 1-1 en hadden we op dat moment het betere van het spel. Toen we per ongeluk een frommel goal tegen kregen uit een corner en we de laatste 5 minuten 1-op-1 gingen spelen, was Rijen ontketend, en scoorde ze nog 3x in de laatste 5 minuten en werd het zwaar geflatteerd nog 5-1.

Maar wat een prachtig en waardig seizoen hebben we gehad, met als klap op e vuurpijl nog onze reis naar Denemarken, waar we gedurende 4 dagen een heel groot voetbal feest hebben mogen meemaken.

Mannen en vooral Johan, allemaal bedankt en wellicht tot volgend seizoen. Groet,