Goed, beter, best voor OJC JO15-4

01-01-1970
1-4

Zaterdag 12 november 2016. Competitiewedstrijd nummer vijf op het programma. Zonder de geblesseerde Nander reizen we hiervoor naar Best voor de wedstrijd tegen het JO15-2 team van Best Vooruit. Een tegenstander die de laatste plaats in de competitie met ons deelt. Een overwinning zou dus zeer wenselijk zijn.

We begonnen erg onrustig. De eerste twee levensgrootte kansen waren voor de thuisploeg. De eerste kans kon Tom met de voet blokkeren. Enkele minuten hierna, bij de tweede kans, was een katachtige redding nodig om de bal tot corner te werken. Daarna kwamen we beter in ons spel, en het wedstrijdbeeld verplaatste zich voornamelijk naar de helft van de tegenstander. Scoren was er nog niet bij. Doelpogingen van Stijn en Sem werden geblokt. En een schot van Salah ging net langs het doel. In de 21e minuut kregen we een corner, die door Gijs werd genomen. De bal viel precies op het hoofd van Koen, die simpel de 0-1 voorsprong op het scorebord kon zetten. Twee minuten later was het 0-2. Gijs frommelde zich langs enkele tegenstanders en vond Manu. Deze kapte en draaide nog een keer en schoot de bal vervolgens in de rechterkruising. Tijn had het deze keer lastig met de snelle spits. Hij werd vervangen door de eveneens snelle Julius, die wel op een voor hem vreemde plaats moest spelen. We bleven een licht veldoverwicht houden, maar moesten waakzaam zijn op de snelle counters. Twee minuten voor rust kwam Best Vooruit weer sterk opzetten. We lieten de aanvaller vrij inschieten, maar Mart stond op zijn plek. Door een zeldzaam foutje sprong de bal te ver van zijn voet af, waardoor makkelijk kon worden binnengeschoten. Ruststand 1-2.

In de tweede helft bleef deze stand lang staan. Echt grote kansen gaven we niet weg, en de verdedigers konden regelmatig ver mee opkomen. Mats versterkte op rechts de aanval, en Roel op de linkerflank. Tom vM werd van eigen helft op weg naar het doel gezonden, maar toch werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel. Het was een fysieke wedstrijd, en Mart hield er zelfs een blauw ook aan over. In de 53e minuut verstuurde Pim een diepe bal op Matthijs. Hij kon de bal afleggen op Tom vM. Met zijn eerste doelpunt van het seizoen bepaalde hij de stand op 1-3. In de tegenaanval viel bijna het tweede doelpunt van Best Vooruit, maar de bal ging hard voorlangs het doel. Een technisch goed uitgevoerd schot van Roel spatte helaas op de paal uiteen. Maar uiteindelijk zouden we toch nog ons vierde doelpunt maken. Tom vM scoorde zijn tweede van de middag, op randje buitenspel. We speelden de wedstrijd vervolgens geconcentreerd uit.

Na 70 minuten spelen, gaan we met een verdiende overwinning terug naar Rosmalen. Het spel was niet altijd zoals we gewend zijn, maar we hebben allemaal zeer hard geknokt. Volgende week spelen we een uitwedstrijd bij Hoogeloon JO15-1.