Nieuwsarchief

Filter overzicht

Freddy Jacobs hoofd jeugdopleiding onderbouw

www.ojcrosmalen.nl
Freddy Jacobs is dit seizoen de nieuwe hoofd jeugdopleiding van onze onderbouw. Hij gaat dit combineren met zijn werkzaamheden voor Brabant United. Middels onderstaand schrijven wil hij zich even voorstellen, aangezien hij geheel nieuw is binnen de organisatie van OJC ROSMALEN.

Mijn naam is Freddy Jacobs (49) en ben sinds 1995 actief als trainer bij de jeugd. Als 7-jarig jongetje vond ik voetballen zeer leuk en was altijd buiten aan het spelen. Mijn eerste club was dan ook JPS in Tilburg, hier heb ik 3 mooie jaren gehad en kon toen de keuze maken om voor Willem II of voor Longa te gaan voetballen. Daar een aantal van mijn vriendjes bij Longa voetbalden, heb ik besloten om voor deze club te kiezen.

In de periode dat ik bij Longa was, heb ik alle selectie teams doorlopen, tot aan het eerste elftal ( dat toen nog hoofdklasse speelde met WSC, DESK, RKC enz ) maar destijds, moest ik mijn dienstplicht vervullen. Dit kon ik niet combineren met voetballen. Toen mijn diensttijd om was, ben ik de horeca in gegaan, ook dit kon ik helaas niet combineren met het voetballen. Doordat ik het toch steeds weer leuk vond/vind ben ik gaan zaalvoetballen, heb vervolgens bij Bunga Melati, Nouwens Plafond en bij GMT gespeeld.

Mijn maatschappelijke carrière heb ik verder voortgezet in de horeca en van aankomend kelner opgewerkt naar Maitre Hotel bij de Efteling. Tevens ook nog mijn leermeester diploma gehaald omdat ik het ontzettend leuk vind om mensen mijn kennis over te brengen. Toentertijd werkte er een kok, die was trainer bij de amateurs van RKC en vroeg of ik interesse had om een keer met hem mee te gaan en daar te kijken. Het huidige amateur bestuur vond dat ik het goed deed en vervolgens kon ik aan de slag als trainer van de D1 ( amateurs van RKC ), omdat ik in de horeca zat heb ik goede afspraken gemaakt, om dit beide te kunnen doen.

Het eerste jaar ging erg goed en het bestuur gaf mij mogelijkheden en uiteindelijk, heb ik in 1997 mijn JVT (Jeugdvoetbal trainer) diploma gehaald. Inmiddels ben ik ook in het bezit van UEFA B/C. Samen met mijn teammanager Riny Kivits, hebben wij mooie jaren gekend, totdat Marcel Brands ( Directeur RKC Waalwijk ) de plannen had om de jeugdopleiding bij RKC te gaan uitbreiden en na overleg met het amateur bestuur, is toen besloten de D1 onder te brengen bij de BVO in 1999. Marcel heeft toen voor mij, binnen de sponsoren gezocht naar een passende baan, zodat ik het voetballen, inmiddels mijn grote hobby (passie) kon combineren met mijn werk. In die tijd werd Leon Hutten de hoofdjeugdopleiding en heb ik hem geassisteerd om de wedstrijdzaken op mij te nemen.

In een paar jaar tijd stond er een goede opleiding van de E1 tot aan de A-jeugd, wat allemaal landelijk voetbalden en trainde ik de 2e jaars E, die op een heel veld speelde. In deze periode waren er verschillende Hoofden Jeugdopleiding (Edwin de Wijs en Richard van der Lee) van hun beide, heb ik weer veel van opgestoken en op de achtergrond nog wel de wedstrijdzaken geregeld. In 2008 kwam er een fusie met Willem II, de toen zittende Hoofdjeugd Opleiding van Willem II, Jan van Loon, wilde dat wij als staf de nieuwe D3 van de RJO gingen trainen. 

In 2013 gingen beide partijen uitelkaar en ging RKC de samenwerking met FC Den Bosch aan, maar dat zou dan onder de naam van Brabant United verder gaan, ook hier ben ik trainer van de O-11 geweest en vorig jaar nog trainer van de O-12.

Nu is er een nieuwe situatie ontstaan met OJC Rosmalen en hebben beide partijen aan mij gevraagd, de taken als HJO bij de beide ( selectie teams ) onderbouwen te gaan beheren. Sinds 1 juli ben ik al op de achtergrond bezig, om de club OJC te leren kennen en merk dat dit een warme club is, met veel vrijwilligers en de potentie hebben uitgesproken om het verder te gaan professionaliseren.

De eerste stap is, om het bij de onderbouw gestructureerd weg te zetten en de kennis te delen, om er zo voor te zorgen dat de kinderen proberen, het maximale er uit te halen in hun eigen veilige leeromgeving. Ik zie dan ook de samenwerking als een uitdaging om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen en hoop op jullie medewerking.

Freddy Jacobs is bereikbaar via hjo_onderbouw@ojcrosmalen.nl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven