Nieuwsoverzicht

OJC onderuit tegen SV Meerssen

In het Limburgse Meerssen wist OJC afgelopen zondag niet te winnen van SV Meerssen, het ging met 4-2 onderuit.

Terwijl in bijna heel Nederland dreigende wolken verschenen, klaarde het weer in het verre Limburg heerlijk op en verscheen onverwachts het zonnetje om zo voor een aangename voetbalzondag te zorgen.

De openingsfase was voor de thuisploeg, maar OJC nam na 10 minuten het initiatief over en kreeg via een prachtige kopbal van Job Viellevoye en een soloactie van Mouad Hassan twee prima kansen op de openingstreffer.

28 Minuten duurde de wedstrijd voordat Meerssen het bezoekende OJC op een 1-0 achterstand zette. Hierbij kreeg Meerssen op een ongelukkige wijze de helpende hand van OJC. Net zoals tegen Kloetinge vorige week werd OJC gedwongen achter de feiten aan te lopen. Binnen 5 minuten scoorde Meerssen nog tweemaal vanuit balbezit van OJC en de ruststand was gewoon 3-0. Keiharde cijfers die het wedstrijdbeeld niet echt goed weergaven.

Na rust werden alle goede voornemens van OJC in de 46e minuut direct de grond in geboord en stond het 4-0.

OJC bracht direct drie wissels in met Tom Pijnenburg voor de geblesseerde Mouad Hassan en Niels Mulder voor de aangeslagen Yamani Aharchaou.

Ook maakte Lex van Dijk plaats voor aanvaller Saad Laazizi. De wissels gingen ervoor en Meerssen kon het conditioneel niet meer bijhouden.

De terechte aansluitingstreffer werd, na een overtreding op Tom Pijnenburg in de 16, via een penalty benut. Diezelfde Tom Pijnenenburg maakte hem.

OJC bleef gaan voor een goed resultaat en kreeg nog een beste kans via een kopbal van gelegenheidsspits Niels Mulder, die net naast het doel belandde. Daan van Toorn scoorde de 4-2 uit een rebound net voor het einde van de wedstrijd.

Beide teams speelden vanuit de tweede bal en daar was Meerssen net even iets beter en feller in en pakte zo de verdiende drie punten.

Aanstaande zaterdag komt koploper Barendrecht naar de Groote Wielen en krijgt OJC een herkansing.

Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.