Nieuwsoverzicht

Onnodig verlies tegen v.v. Gemert

Alle ingrediënten voor een mooie voetbalavond waren aanwezig: heerlijk weer, veel toeschouwers, een succesvolle sponsoravond en een derby waarbij de belangen voor beide teams groot waren.

Gemert wil graag naar de derde plaats op de ranglijst, die recht geeft op nacompetitie voor promotie. OJC wil de nacompetitie voor degradatie juist vermijden.

Evenwicht
De eerste 45 minuten hielden beide tegenstanders elkaar goed in evenwicht. Doelman Wouter van der Plas had een katachtige reflex nodig om een verdwaalde kopbal onschadelijk te maken. De beste kans van de wedstrijd werd van richting veranderd, anders had Lex van Dijk Gemert,  zijn toekomstige ploeg, veel pijn kunnen doen. De ruststand van 0-0 was een logisch gevolg van het verloop van de eerste helft.

Tandje bij
De tweede helft was een stuk spannender dan de eerste. Gemert was niet bij machte om kansen te creëren en met Tom Pijnenburg in de spits was OJC een stuk dreigender. Toch viel de 0-1 in de 57e minuut in het voordeel van Gemert uit een corner. De bal kwam ongelukkig voor de voeten van de jonge Max Crommentuijn, die van dichtbij binnentikte.

OJC schakelde een tandje bij en na een rush van Dennis Meurs schoot Pijnenburg de dik verdiende gelijkmaker binnen. Dezelfde Pijnenburg had twee keer de 2-1 op de schoen. Eerst poeierde hij een vrije trap richting winkelhaak. Terwijl iedereen al juichte, schampte de bal het net aan de verkeerde kant van het doel. Even later kwam de spits van OJC oog in oog met de doelman van Gemert. De keeper redde met de voet zijn ploeg van de achterstand.

Enkele minuten daarna kwam de ingevallen Gemertse topscoorder Eon Herman na goed doorgaan in scoringspositie en maakte de 1-2. Vanaf dat moment ging OJC op jacht naar de gelijkmaker, maar verloor de wedstrijd met 1-2. Gelukkig voor OJC verloren alle concurrenten onder zich met dikke cijfers zodat de ranglijst ongewijzigd blijft.

OJC zal de komende wedstrijden de punten moeten halen tegen OSS'20, Baronie, Unitas en Groene Ster. De allerlaatste wedstrijd is dan tegen TEC, uit in Tiel.

Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.