Nuchtere JO17-3 blijft aan kop in de competitie

01-01-1970
5-2

Nuchtere JO17-3 pakt 3 punten tegen ST RKDSV/EDN’56 JO17-1

OJC JO17-3 - ST RKDSV/EDN’56 JO17-1 5-2

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen deze vereniging op het programma. Na het Googlen op deze vereniging blijft onduidelijk waar ze vandaan komen maar EDN’56 komt uit Haghorst in de Brabantse Kempen. RKDSV komt uit Diessen en kennelijk zijn ze samengegaan. De inzet van vandaag was een plek in de top want onze jongens stonden voor de wedstrijd 1e en de tegenstander 3e. En dus was het wachten onder na-zomerse omstandigheden op veld 8 op het fluitsignaal van de scheidsrechter zodat de wedstrijd kon beginnen.

Niet iedereen oogden even fris na het verjaardagsfeestje van Mike den Otter ( gefeliciteerd nog ) dat tot in de vroege uurtjes door was gegaan. Jasper was op vakantie en Lucas nog steeds geblesseerd. De wedstrijd begon en de tegenstander begon fel. Onze jongens waren nog niet helemaal bij de les in de beginfase. Telkens waren ze een stap te laat en de tegenstander speelde ook fysiek veel sterker. Het was dan ook wachten op de 0-1 die in de 9e minuut viel. Omdat er niet fel genoeg ingegrepen werd kon de tegenstander makkelijk scoren. Bijna elke wedstrijd is het voor onze jongens even aftasten en dus hoopte we dat dat vandaag ook was. En ja, na het 1e tegendoelpunt werd er iets meer inzet getoond. In de 14e minuut miste Kay nog in 1e instantie, in 2e instantie gaf hij de bal aan Appie die de gelijkmaker binnenschoot. De stand was dus 1-1 en de tegenstander bleef sterk voetballen. Ze keken goed en speelde rustig. Onze jongens waren te paniekerig aan de bal en de verdediging werkte alles wild naar voren weg. Toch kwamen onze jongens op een 2-1 voorsprong. Claudyo nam een corner van links en de 16-jarige en 1 dag oude Mike kopte de bal netjes binnen bij de 2e paal. Het spel was dan wel niet heel goed, de kansen werden vandaag zeker benut. Thom kreeg een kansje na aangeven van Appie maar de keeper stopte de bal. De bal werd niet goed weggewerkt, kwam bij Claudyo en die gaf Kay de bal om er 3-1 van te maken. Zo kwam het dus dat er na een niet zo’n sterke helft toch een 3-1 ruststand op het scorebord stond.

In de 2e helft begonnen Max Cortvriend en Dave op de bank en kwamen Yannick en Casper erin. Onze mannen waren goed uit de rust gekomen en de voorsprong werd uitgebreid in de 5e minuut. Appie mocht ver komen en schieten. De bal werd nog gestopt door de keeper maar Kay was attent en schoof de 4-1 diagonaal in de verre hoek vanuit een lastige positie. De verdediging van de tegenstander was niet zo sterk maar er werd verder niet van geprofiteerd. Het enige wat de tegenstander nog aan kon richten in de 2e helft was de 4-2 maken in de 26e minuut. Heel even leek het of onze mannen het zichzelf moeilijk gingen maken maar dat was maar van korte duur. In de 38e minuut werd Appie diep gestuurd en kon alleen op de keeper af. Hij bleef cool en stifte de bal beheerst over de keeper voor de 5-2. Dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd waardoor onze mannen op de 1e plaats blijven staan in de competitie.