Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - Magreb'90

www.ojcrosmalen.nl
Komende zondag ontvangt OJC ROSMALEN 1 voor het eerst in de geschiedenis het Utrechtse Magreb'90. Een uitgebreide voorbeschouwing op dit competitieduel.

Magreb'90 verloor vorige week met 0-1 op eigen veld van TEC Tiel en doopte zichzelf na de wedstrijd om tot 'Sinterklaas van de Topklasse'. De Utrechtse promovendus kreeg vooral na rust kans op kans, maar kon de weggegeven goal niet meer goedmaken. Voetbal zit in de genen van de spelers van Magreb'90 en deze fantastische kwaliteit komt de ploeg tegelijkertijd zo nu en dan ook duur te staan. Je komt als speler zo nu en dan in een situatie waarin voetballen even niet nodig is, maar een lange haal naar voren de uitkomst biedt. Juist hierin schuilt een belangrijk leermoment voor de spelers van Magreb'90. Het perse willen voetballen op de eigen 16-meterlijn werd de ploeg uiteindelijk tegen TEC Tiel fataal... en dat was zeker niet voor de eerste keer dit seizoen.
 
De Utrechtse club werd opgericht op 26 november 1990 en viert dit jaar dus haar 15-jarig bestaan. In 2009 speelde de jongste club in de Topklasse nog in de 5e klasse G van het district West I. De laatste jaren klom men flink op de voetballader van de KNVB. Magreb begon dit seizoen als promovendus met een sensationele 0-2 zege bij de regerend kampioen van de Topklasse, FC Lienden. Een week later maakte het op eigen veld 'echt' kennis met het hoogste amateurniveau van ons land. UNA won in de Domstad met 0-5 van Magreb'90. De misschien wel meest gevoelige nederlaag leed de club echter op speeldag drie.  Op het veld van USV Hercules verloor de ploeg destijds met 2-1 de Utrechtse stadsderby.
 
Nieuwe trainer
Alami Ahannach is sinds deze week de nieuwe trainer van Magreb'90. De voormalig oefenmeester van WKE, Chabab en Telstar (assistent) volgt daarmee Frans Schuitemaker op, die na een teleurstellende seizoensstart besloot te vertrekken bij de Utrechters. Magreb herbergt met o.a. Charles Dissels, Moussa Kalisse en Nourdin Boukhari een aantal voormalig ex-profs. Laatstgenoemde is misschien wel het boegbeeld van de Utrechters. De 14-voudig Marokkaans international en voormalig speler van Sparta, Ajax, NAC Breda, FC Nantes (Fra), AZ, RKC, Sparta, Al-Ittihad (Saoedi-Arabië), Kasimpasa (Tur) en Wisla Krakow (Pol) komt sinds 2014 uit voor Magreb'90 en vierde afgelopen zomer met de Utrechters de promotie naar de Topklasse. Na weken van afwezigheid keert Boukhari naar alle waarschijnlijkheid in Rosmalen weer terug in de basis van Magreb'90.
 
Na acht speeldagen houden OJC ROSMALEN en Magreb zich qua cijfers nagenoeg volledig in balans. Beide ploegen staan op acht punten, wonnen twee keer, speelden even zo vaak gelijk en verloren ook allebei vier keer. Ook het doelsaldo is gelijk, maar het verschil tussen beiden zit hem in het aantal gescoorde en geïncasseerde doelpunten. De verschillen in de Topklasse zijn uiterst klein en dan telt een overwinning tegen een ploeg in dezelfde regionen van de stand dubbel.
 
Voetbal zit in de genen van de spelers van Magreb'90, evenals spelen met het hart. Een kwaliteit die de spelers van OJC ROSMALEN ook minimaal aan de dag moeten leggen om tot resultaat te kunnen komen. Spelen met een Rood-Zwart Hart is dus het devies.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven