Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - UDI'19

www.ojcrosmalen.nl
Na de uitwedstrijd in en tegen Dongen staat er aanstaande zondag voor OJC ROSMALEN opnieuw een Brabantse derby op het programma. Op sportpark De Groote Wielen is UDI'19/Beter Bed de tegenstander in een van oudsher prachtig affiche.

De vele afgelastingen van de afgelopen weken hebben voor een aardige scheefgroei in het aantal gespeelde wedstrijden in de Derde Divisie gezorgd. OJC ROSMALEN staat reeds op 22 gespeelde competitiewedstrijden, maar tegenstander UDI'19 kwam daarentegen pas 19 keer in actie. Afgelopen zondag kon op één wedstrijd na het volledige competitieprogramma in de Derde Divisie zondag geen doorgang vinden, maar die ene was meer dan goed voor het nodige vertier.

Dongen en OJC ROSMALEN wisten het talrijk opgekomen publiek tot de allerlaatste seconde te boeien en vermaken. De thuisploeg was voor rust oppermachtig, maar vergat het krachtsverschil op dat moment ook in de score tot uitdrukking te brengen. OJC kreeg, mede gesteund door paal en lat, steeds meer vertrouwen en sleepte uiteindelijk op karakter en wilskracht een spectaculaire 2-3 overwinning uit het vuur.

UDI'19 kwam afgelopen weekend niet in actie. De Udenaren speelden sinds de winterstop pas één officiële wedstrijd. Op zondag 5 februari verloor UDI met 2-0 op bezoek bij Be Quick 1887. Om het wedstrijdritme vast te houden speelden de Udenaren de afgelopen weken meerdere oefenwedstrijden. De mannen van trainer/coach Bert Ruijsch wonnen daarin onder andere met 2-1 van Blauw Geel'38 (koploper Hoofdklasse B) en misschien wel nog opvallender, met 0-1 in Groesbeek van tweede divisionist De Treffers.

Eerder dit seizoen ging OJC ROSMALEN in Uden met 3-1 onderuit. De bezoekers kwamen destijds via Mitch van der Ven nog wel op een 0-1 voorsprong, maar na de directe rode kaart voor Frank van Mosselveld kantelde de wedstrijd in Udens voordeel. In de tweede helft zorgden doelpunten van Lars van Geelkerken (2x) en Marc Koot er uiteindelijk voor dat UDI'19 als overwinnaar van het veld mocht stappen.

De scheefgroei in het aantal gespeelde wedstrijden en een mogelijk puntenaftrek kunnen nog weleens voor een vreemd verloop van de tweede seizoenshelft gaan zorgen. Een mooie uitdaging voor OJC ROSMALEN om daar niet afhankelijk van te worden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven