Nieuwsarchief

Filter overzicht

Unieke prestatie van OJC ROSMALEN MO15-1 

www.ojcrosmalen.nl
Afgelopen weekend heeft het meisjesteam onder 15-1 van OJC ROSMALEN voor een unieke prestatie gezorgd binnen het meisjesvoetbal. Na in de eerste helft van het seizoen al zonder verliespunten en met een doelsaldo van maar liefst 54 doelpunten voor en slechts 4 tegendoelpunten onbedreigd kampioen te zijn geworden in hun eigen leeftijdsklasse, werd het team zaterdag ook nog eens ongeslagen kampioen in de hoogste klasse van het meisjesvoetbal in de leeftijdsklasse onder 17.

Dat dit niet alleen als een bijzondere, maar ook ontzettend knappe, prestatie mag worden beschouwd, blijkt wel uit het gegeven dat het nog nooit eerder een meisjesteam van OJC ROSMALEN osmalen is gelukt om in een hogere leeftijdscategorie in de hoogste meisjesafdeling zo afgetekend en onbedreigd kampioen te worden. Opnieuw zonder verliespunten en met een doelpuntenmoyenne van 32 voor en slechts 5 doelpunten tegen wist dit team, in de uitwedstrijd tegen de nog enige overgebleven concurrent vv Roosendaal, de volle winst te pakken en zo voor de tweede keer dit seizoen kampioen te worden.

Naast al deze successen in de competitie wisten de meiden deze onafgebroken winnende reeks ook in de beker voort te zetten. Op 2 juni volgt een prachtig sluitstuk van een geweldig seizoen, met de bekerfinale tegen VVVR uit Rijsbergen. Prachtige prestaties, die extra glans krijgen wanneer dit wordt afgezet tegen de leeftijdsverschillen tussen de meiden van OJC MO15-1 en hun tegenstanders. Waar de meeste teams binnen de hoofdklasse meisjes onder 17-1 allemaal meisjes in hun gelederen hebben van 16, 17 en soms wel 18 jaar, herbergt het elftal van OJC ROSMALEN MO15-1 meisjes in leeftijd variërend van 13, 14 en 15 jaar. Allen zijn zij dus een stuk jonger dan hun tegenstanders.

De uitspraken die ooit uit de mond van Johan Cruijff konden worden opgetekend: “wat goed is komt snel en kwaliteit kent geen leeftijd”, blijken voor dit team duidelijk op te gaan. Met een geweldige keepster - die niet alleen heerst in haar eigen doelgebied, maar ook nog eens goed weet mee te voetballen - een solide en betrouwbare verdediging, een dynamisch middenveld - die als motoren van het elftal altijd zorgen voor een uitstekende balans tussen aanval en verdediging - en een snelle, uiterst efficiënte aanval, met snelle en technisch vaardige speelsters, kan dit elftal worden beschouwd als een uiterst talentvol team waar OJC ROSMALEN nog jaren veel plezier aan kan ontlenen.

Dat dit elftal beschikt over zeer veel talent is ook binnen de KNVB niet onopgemerkt gebleven. Zoekend naar nieuwe uitdagingen en meer ontwikkelingsmogelijkheden is het elftal dan ook onlangs toegelaten tot de door de KNVB nieuw opgezette landelijke competitie voor meisjes onder 17 waarbij o.a. ook teams als ADO Den Haag, vv Alkmaar, Feyenoord en FC Eindhoven aan zullen gaan deelnemen. Al met al prachtige ontwikkelingen voor een team dat niet alleen OJC ROSMALEN osmalen nog beter op de voetbalkaart heeft weten te zetten, maar ook het meisjesvoetbal in zijn algemeen van een boost heeft weten te voorzien door technisch, attractief en effectief voetbal op de groene mat te vertonen. Klasse meiden. Chapeau!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven